Garneļu salāti – «Es mīlu ēdienu» recepte

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Debešķīgus vai varbūt grēcīgus našķus baudīt LTV raidījums “Es mīlu ēdienu” un dzīves gardēde Ilze Jurkāne dodas pie Andrieva Jansona – “Raunas dārza” eklērnīcas īpašnieka. Andrievs galdā ceļ gan garneļu salātus, gan steiku.

Garneļu salāti

Sastāvdaļas četrām porcijām

  • 100 g dažādu veidu salātu
  • 400 g jēlu tīģergarneļu
  • 2 avokado
  • 2 mango

Sastāvdaļas marinādei:

  • 2 ēdamkarotes ponzu mērces,
  • 1 ēdamkarote saldās čili mērces,
  • 2 ēdamkarotes rīsu etiķa,
  • tējkarote sezama eļļas,
  • ēdamkarote olīveļļas,
  • 4 ēdamkarotes ūdens

Sastāvdaļas salātu mērcei:

  • 2 ēdamkarotes sojas mērces,
  • sula no puslaima, 1 ēdamkarote saldās čili mērces,
  • pus tējkarote sezama eļļas.

Pagatavošana

Pagatavo marinādi. Ja nav pieejama ponzu mērce, katliņā nedaudz uzkarsē sojas mērci kopā ar laima sulu. Marinādi pārlej garnelēm un atstāj uz 10 minūtēm iemarinēties. 

Pagatavo mērci un sajauc to kopā ar salātiem.

Avokado pārgriež uz pusēm, izņem kaulu un ar karoti izņem viengabalainu mīkstumu. Mango sagriež kumosa lieluma gabaliņos.

Uz sakarsēta grila garneles apcep vienu līdz divas minūtes no katras puses. Vienlaicīgi apcep arī avokado, tikai no vienas puses.

Servē porcijas, katram ēdājam liekot nedaudz salātlapu, pusi avokado, gabaliņos sagrieztu pusi mango un garneles.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti