Garneļu salāti
Sastāvdaļas četrām porcijām
- 100 g dažādu veidu salātu
- 400 g jēlu tīģergarneļu
- 2 avokado
- 2 mango
Sastāvdaļas marinādei:
- 2 ēdamkarotes ponzu mērces,
- 1 ēdamkarote saldās čili mērces,
- 2 ēdamkarotes rīsu etiķa,
- tējkarote sezama eļļas,
- ēdamkarote olīveļļas,
- 4 ēdamkarotes ūdens
Sastāvdaļas salātu mērcei:
- 2 ēdamkarotes sojas mērces,
- sula no puslaima, 1 ēdamkarote saldās čili mērces,
- pus tējkarote sezama eļļas.
Pagatavošana
Pagatavo marinādi. Ja nav pieejama ponzu mērce, katliņā nedaudz uzkarsē sojas mērci kopā ar laima sulu. Marinādi pārlej garnelēm un atstāj uz 10 minūtēm iemarinēties.
Pagatavo mērci un sajauc to kopā ar salātiem.
Avokado pārgriež uz pusēm, izņem kaulu un ar karoti izņem viengabalainu mīkstumu. Mango sagriež kumosa lieluma gabaliņos.
Uz sakarsēta grila garneles apcep vienu līdz divas minūtes no katras puses. Vienlaicīgi apcep arī avokado, tikai no vienas puses.
Servē porcijas, katram ēdājam liekot nedaudz salātlapu, pusi avokado, gabaliņos sagrieztu pusi mango un garneles.