Es mīlu ēdienu!

«Es mīlu ēdienu» 4. sērija

Es mīlu ēdienu!

«Es mīlu ēdienu» 6. sērija

Garneļu salāti – «Es mīlu ēdienu» recepte

Debešķīgus vai varbūt grēcīgus našķus baudīt LTV raidījums “Es mīlu ēdienu” un dzīves gardēde Ilze Jurkāne dodas pie Andrieva Jansona – “Raunas dārza” eklērnīcas īpašnieka. Andrievs galdā ceļ gan garneļu salātus, gan steiku.

Garneļu salāti

Sastāvdaļas četrām porcijām

  • 100 g dažādu veidu salātu
  • 400 g jēlu tīģergarneļu
  • 2 avokado
  • 2 mango

Sastāvdaļas marinādei:

  • 2 ēdamkarotes ponzu mērces,
  • 1 ēdamkarote saldās čili mērces,
  • 2 ēdamkarotes rīsu etiķa,
  • tējkarote sezama eļļas,
  • ēdamkarote olīveļļas,
  • 4 ēdamkarotes ūdens

Sastāvdaļas salātu mērcei:

  • 2 ēdamkarotes sojas mērces,
  • sula no puslaima, 1 ēdamkarote saldās čili mērces,
  • pus tējkarote sezama eļļas.

Pagatavošana

Pagatavo marinādi. Ja nav pieejama ponzu mērce, katliņā nedaudz uzkarsē sojas mērci kopā ar laima sulu. Marinādi pārlej garnelēm un atstāj uz 10 minūtēm iemarinēties. 

Pagatavo mērci un sajauc to kopā ar salātiem.

Avokado pārgriež uz pusēm, izņem kaulu un ar karoti izņem viengabalainu mīkstumu. Mango sagriež kumosa lieluma gabaliņos.

Uz sakarsēta grila garneles apcep vienu līdz divas minūtes no katras puses. Vienlaicīgi apcep arī avokado, tikai no vienas puses.

Servē porcijas, katram ēdājam liekot nedaudz salātlapu, pusi avokado, gabaliņos sagrieztu pusi mango un garneles.

0 komentāri
Pievienot komentāru
Komentēt vari ar kādu no saviem sociālajiem profiliem
Virtuve
Dzīve & Stils
Jaunākie
Populārākie
Interesanti