Sastāvdaļas:
- 400 g svaigu attīrītu garneļu(nevajag ņemt lētākās. Labāk jo lielākas, jo labāk samalsies)
- 130 g cūku tauku
- Sāls un nedaudz cukura
- Citronpipari
- 1 olas baltums
- Kukurūzas ciete
- Rīsu etiķis
- Brūnais cukurs
- Soja
- Sezamsēklas (melnas un gaišas, neapgrauzdētas)
- Eļļa
- Majonēze
- Mārrutki
Lieliski saderēs kopā ar: Jacobs Creek Riesling baltvīnu
Pagatavošana:
- Svaigas, no čauliņām attīrītas garneles samaļ.
- Samaltajai masai pievieno cūku taukus proporcijā 3:1 (3 - garneles, 1 -tauki, var likt arī citus taukus)
- Olas baltumam pievieno šķipsniņu sāls un saputo stingrās putās. Putošanas beigās pievieno vienu ēdamkaroti kukurūzas cietes un vēl nedaudz paputo.
- Samaltajām garnelēm pievieno rīsu etiķi, brūno cukuru, sāli un sojas mērci, kā arī citronpiparus un vienu ēdamkaroti saputotā olas baltuma. Visu sajauc kopā.
- No sajauktās masas izveido bumbiņas, apviļā sezama sēkliņās (melnās un gaišās, neapgrauzdētās) un cep sakarsētā eļļā. Bumbiņas izcepušās, kad uzpeld augšā.
- Pasniedz ar mērcīti – majonēzē iemaisītiem mārrutkiem.