Gardais gaļas un lēcu pīrāgs – smeķēs gan silts, gan auksts

Gaļas un lēcu pīrāgs ir garda un veselīga maltīte, kas ēdienkartē ļaus vairāk iekļaut pākšaugus – tik veselīgo, bet Latvijā maz iecienīto produktu. Šo pīrāgu var ēst siltu kā pamatēdienu pusdienās vai vakariņās, vai arī aukstu sagriezt šķēlītēs un baudīt, piemēram, uz sviestmaizes.

Nepieciešams:

(4 porcijas)

  • 1 glāze lēcu
  • 1 burkāns
  • 1/4 selerijas saknes
  • ¼ paprikas
  • 1 neliels sīpols
  • 1 daiviņa ķiploka
  • 2 olas
  • 1 tējkarote ķimeņu
  • 400 grami maltās gaļas
  • eļļa cepšanai un veidnes ietaukošanai

Pagatavošana:

Iepriekš izvāra lēcas. Eļļā apcep sarīvētu burkānu, selerijas sakni, sagrieztu sīpolu, ķiploku un papriku. Dārzeņus un lēcas atdzesē, sajauc ar malto gaļu, olu, pievieno sāli, tējkaroti ķimeņu. Cep ietaukotā garenā veidnē 180 grādos apmēram stundu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Svarīgākais šobrīd

Informējam, ka LSM portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Uzzināt vairāk

Pieņemt un turpināt