Gaļas rullīši ar sautētiem dārzeņiem «Īsto latvju saimnieču» gaumē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Cūkgaļa apvienojumā ar maltu meža gaļu šos rullīšus padarīs īpaši smeķīgus. Savukārt dažādi dārzeņi un pākšaugi ierasto kartupeļu vietā piešķirs ēdienam dažādību un kārdinošu aromātu. Izmēģini pagatavot gaļas rullīšus ar sautētiem dārzeņiem pēc raidījuma “Īstās latvju saimnieces” dalībnieces Līgas Lieplapas receptes!

Līga Lieplapa dzīvo Madonas novadā un saimnieko ģimenes tēju ražotnē. Līga ir tējas meistare ar vairāk nekā 20 gadu pieredzi un doktora grādu vides zinātnēs. Pārzina Latvijā sastopamo augu dziedinošās īpašības un to daudzveidīgo pielietojumu. Daudz zina arī par bioloģiskajās pļavās atrodamajiem garšaugiem, ko prasmīgi izmanto pati savā virtuvē.

Līga Lieplapa
Līga Lieplapa

Gaļas rullīši ar sautētiem dārzeņiem

Nepieciešams

  • ~800 g cūkgaļas (kārtainās pavēderes)
  • ~200 g maltas meža gaļas
  • dārzeņi
  • zaļās un dzeltenās sviesta pupas
  • garšvielas
  • sāls
  • pipari
  • ķiploki
  • ūdens
  • olīveļļa
  • sviests

Pagatavošana

Cūkgaļas pavēderi griež plānās šķēlēs. Katrai šķēlei uzkaisa maltus piparus, sāli, ierīvē ar saspiestu ķiploku un uzliek pikucīti maltas meža gaļas, kas sajaukta ar garšvielām, piemēram, maltām kadiķogām, pipariem vai saspiestu ķiploku. Meža gaļu ietin cūkgaļas šķēlē. Rullīti aptin ar linu vai kokvilnas aukliņu. Gaļas rullīšus liek cepešpannā, kur  ielieta pusotra glāze ūdens, garšvielas, lauru lapas, nedaudz sāls, ēdamkarote olīveļļas un sautē uz plīts apmēram stundu. Pirms pasniegšanas katru rullīti atbrīvo no aukliņas un sagriež šķēlītēs. Pasniedz ar krāsnī sautētiem dārzeņiem.

Šķēlītēs vai gabaliņos sagrieztus dārzeņus, piemēram, saldos kartupeļus, burkānus, ziedkāpostus, brokoļus un kabačus, sautē čuguna pannā uz lēnas uguns nelielā ūdens daudzumā, kam pievienota ēdamkarote eļļas, garšvielas un nedaudz sāls. Pasniedz, kad dārzeņi kļuvuši mīksti un zeltaini brūni.

Atsevišķos katliņos nelielā ūdens daudzumā vāra dzeltenās un zaļās sviesta pupas. Kad tās gatavas, šķidrumu nolej, pupām pievieno sviestu un viegli apcep.

Gaļas rullīši ar sautētiem dārzeņiem «Īsto latvju saimnieču» gaumē
Gaļas rullīši ar sautētiem dārzeņiem «Īsto latvju saimnieču» gaumē

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti