Sastāvdaļas 8 personām
- 1,6 kg jēra maltās gaļas
- 3 olas
- 3 ķiploka daiviņas
- 150 grami marinēta kazas siera gabaliņu un mazliet marinādes
- melnie pipari
- 1 tējkarote kaltēta timiāna
- 1 tējkarote saberztu koriandra sēklu
- 1 tējkarote kumīna pulvera
- jūras sāls
Mērcei:
- 100 svaigas vai kaltētas zeltainās sviestbekas vai citas sēnes
- 50 g sviesta
- 250 ml saldā krējuma
- sāls un pipari
- timiāns
- apm. 1 tējkarote melleņu ievārījuma
Pagatavošana
Sajauc gaļu ar olām. Nomizo ķiploka daiviņas. Tās smalki sakapā vai saspiež ar ķiploku spiedi un pievieno gaļai. Aitas sieram pielej mazliet marinādes un samaisa to ar garšaugiem. Pēc garšas pieber jūras sāli.
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādu temperatūrai. Ar mitru ēdamkaroti saveļ mazas bumbiņas un ieliek tās cepešpannā. Cep krāsnī 180 grādu temperatūrā apmēram 20 minūtes. Cepšanās laikā pēc apmēram 10 minūtēm bumbiņas apgriež.
Maltās gaļas bumbiņas var apcept arī pannā ar lielu daudzumu eļļas. Tās var pasniegt ar rabarberu ievārījumu vai plūmju biezeni.
Gatavo mērci – pannā ar augstām malām izkausē sviestu un apcep tajā sēnes. Pielej saldo krējumu un pieber garšvielas. Apmēram 40 minūtes sautē zemā temperatūrā. Pirms pasniegšanas piemaisa ievārījumu.