Desertu galvenais mērķis izsenis ir bijis pēc sātīgas maltītes iegūt patīkamu pēcgaršu, tāpēc saldos ēdienus tradicionāli pasniedz pusdienu vai vakariņu beigās. Visu veidu deserti Eiropā tika plaši izmantoti tikai 19. gadsimtā, kad radās ēdienu pasniegšanas pēctecības standarti. Izmēģini pagatavot gaisīgo vasaras desertu pēc raidījuma „Īstās latvju saimnieces” dalībnieces, kurzemnieces Ievas Krūmiņas receptes.
Nepieciešams (četrām porcijām)
Liela sauja olbaltuma cepumu
Liela sauja krūmmelleņu
Liela sauja aveņu
Liela sauja zemeņu
300 ml saldā krējuma
1 ēdamk. cukura
Glāze vaniļas mērces
Pagatavošana
Saldo krējumu saputo ar cukuru. Stikla burciņā vai trauciņā slāņiem kārto putukrējumu, rupji sadrupinātus cepumus, ogas un biezo vaniļas mērci, līdz sasniegts vēlamais porcijas lielums.
Kļūda rakstā?
Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!
Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!