Gaileņu zupa – «Īstās latvju saimnieces» recepte

No vairākiem simtiem Latvijā sastopamo sēņu parastās gailenes ir vienas no populārākajām. Tās aug ne tikai Latvijā, bet arī citviet – mērenā klimata joslas mežos.

Zināms, ka kulinārijā parastās gailenes izmantoja jau Romas impērijā, taču 17. gadsimta Francijā tās kļuva par galma delikatesi. Izmēģini pagatavot gaileņu zupu pēc Latvijas Televīzijas raidījuma „Īstās latvju saimnieces” dalībnieces, kurzemnieces, “Dižgālu” saimnieces un bioloģiskās lauksaimnieces Sanitas Fišeres receptes!

Sanita Fišere

Gaileņu zupa

Nepieciešams:

  • 1 l ūdens,
  • 1 kg kartupeļu,
  • 500 g gaileņu,
  • 1 liels sīpols,                              
  • sāls,
  • pipari.

Pagatavošana:

Vāra nomizotus, kubiņos sagrieztus kartupeļus. Sviestā apcep gailenes un sasmalcināto sīpolu. Pievieno gandrīz gataviem kartupeļiem. Pieber garšvielas – piparus un sāli. Pirms pasniegšanas pievieno sakapātas svaigas dilles.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Virtuve
Dzīve & Stils
Jaunākie
Interesanti