Fiksā franču valriekstu kūka

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Piedāvājam sātīgās un ātri pagatavojamās franču valriekstu kūkas recepti. Tas būs lielisks deserts gan viesībām nedaudz plašākā pulkā, gan brīvdienu pasēdēšanai ģimenes lokā.

Valriekstu kūka

Sastāvdaļas

Mīklai:

  • 300 g miltu
  • 200 g sviesta
  • 100 g cukura
  • šķipsniņa sāls

 

Glazūrai:

  • 250 g valriekstu
  • 60 g medus
  • 400 ml krējuma
  • 4 olas dzeltenumi
  • 100 g cukurniedru cukura
  • 100 g atlaidināta sviesta
  • sviests ieziešanai
  • milti apkaisīšanai

 

Pagatavošana

Igs un Žoserāns ar valriekstu kūku
Igs un Žoserāns ar valriekstu kūku

Sagatavošanas laiks – 30 minūtes

Cepšanas laiks – 30 minūtes

Miltus, sviestu, cukuru un sāli samaisa un samīca viendabīgā mīklā. Ievīsta folijā un uz stundu liek ledusskapī. Atliek dažus valriekstus rotājumam. Pārējos riekstus sakapā. Cepeškrāsni uzsilda līdz 180 grādiem.

Saputo sviestu, olas dzeltenumus un cukurniedru cukuru. Sakapātos riekstus samaisa un pieliek medu. Beigās pievieno krējumu.

Ar miltiem nokaisa darba virsmu, izrullē mīklu. Tartes formu (26 cm diametrā) ieziež ar nelielu sviesta daudzumu un apkaisa ar miltiem. Mīklu liek formā un malu uzloka uz augšu. Ieliek pildījumu un rotā ar pārējiem valriekstiem. Cep krāsnī apmēram 45 minūtes.

Pirms pasniegšanas atdzesē.

 

 

Kūkas

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti