Valriekstu kūka
Sastāvdaļas
Mīklai:
- 300 g miltu
- 200 g sviesta
- 100 g cukura
- šķipsniņa sāls
Glazūrai:
- 250 g valriekstu
- 60 g medus
- 400 ml krējuma
- 4 olas dzeltenumi
- 100 g cukurniedru cukura
- 100 g atlaidināta sviesta
- sviests ieziešanai
- milti apkaisīšanai
Pagatavošana
Sagatavošanas laiks – 30 minūtes
Cepšanas laiks – 30 minūtes
Miltus, sviestu, cukuru un sāli samaisa un samīca viendabīgā mīklā. Ievīsta folijā un uz stundu liek ledusskapī. Atliek dažus valriekstus rotājumam. Pārējos riekstus sakapā. Cepeškrāsni uzsilda līdz 180 grādiem.
Saputo sviestu, olas dzeltenumus un cukurniedru cukuru. Sakapātos riekstus samaisa un pieliek medu. Beigās pievieno krējumu.
Ar miltiem nokaisa darba virsmu, izrullē mīklu. Tartes formu (26 cm diametrā) ieziež ar nelielu sviesta daudzumu un apkaisa ar miltiem. Mīklu liek formā un malu uzloka uz augšu. Ieliek pildījumu un rotā ar pārējiem valriekstiem. Cep krāsnī apmēram 45 minūtes.
Pirms pasniegšanas atdzesē.
Kūkas