Plūmes noskalo, pārgriež uz pusēm, izņem kauliņu un bļodā viegli samaisa ar 2% sāls no plūmju svara. Tad liek tīrā burkā un trauku noslēdz ar vāku.
Reizi dienā vāku paceļ, lai izgaro fermentācijas procesā radušās ogļskābās gāzes, kuras traukā rada spiedienu. Pēc aptuveni četrām piecām dienām lakto fermentētas plūmes ir gatavas.
Tad trauku var ievietot ledusskapī, kas fermentēšanas procesu neaptur, bet krietni palēnina.
Tās būs kļuvušas izteikti skābākas, saldākas, nedaudz sāļas, mazliet gāzētas, un to aromāts būs pastiprinājies.
Sula, ko šajā fermentācijas procesā izdala plūmes, ir ar tik ļoti izteiksmīgu garšu, ka to, izmantojot kā mērci, nav nepieciešams ar kaut ko papildināt. To var izmantot, piemēram, citrona sulas vietā vai kā mērci laša tartaram. Plūmes var sagriezt un pievienot sautējumam, sablendēt un izmantot kā glazūru grilētai gaļai vai kādam citam sāļam ēdienam. Tāpat var fermentēt arī dārzeņus, augļus un citas ogas.