Enerģijas batoniņi - raidījuma «Es mīlu ēdienu» recepte

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Pie ēdienu blogeres „Upenes” jeb Annijas Mihelsones Ilze Jurkāne devās ciemos ar rudenīgākām ogām. Un tās par īpaši labām atzina Annijas mazais dēlēns Gabriels. Latvijas Televīzijas raidījumā „Es mīlu ēdienu” Annija parādīs, kā pagatavot enerģijas batoniņus.

Sākumā Annija rakstījusi citam blogam, līdz saprata, ka viņa taču varētu veidot savu blogu. „Tā arī uzbūru upenes pasauli,” norādīja Annija.

Annijai ir ļoti svarīgs veselīgs dzīvesveids un tāpēc viņa vēlējās ar savām idejām iedvesmot citus cilvēkus. Par bloga nosaukumu Annija esot ilgi lauzījusi galvu: „Sākumā es gribēju blogu saukt par melleni, bet šis nosaukums jau bija aizņemts. Beigās nosaukumu sasaucu ar to, ko upene ietver savā vērtībā un arī krāsā, izpētīju simbolus, cik ļoti tas sasaucas ar mani. Un tagad es nevaru iedomāties, ka blogs sauktos citādāk.”

Enerģijas batoniņi

Sastāvdaļas

  • 3 saujas mandeļu
  • 2 saujas Indijas riekstu
  • 3 saujas pekanriekstu
  • 1 sauja mandeļu skaidiņu
  • 1 sauja linsēklu
  • 1 sauja čia sēklu
  • 3 saujas kvinojas pārslu (uzpūsti kvinojas graudi)
  • 3 saujas kaltētu dzērveņu
  • 2 saujas godži ogu
  • 3 saujas žāvētu dateļu
  • 2 ēdamkarotes kaņepju proteīna
  • 2 ēdamkarotes medus
  • 4 ēdamkarotes kakao pulvera
  • 5 ēdamkarotes kokosriekstu eļļas
  • 50 g baltās šokolādes

Pagatavošana

Divas saujas mandeļu un Indijas riekstus sablendē vai samaļ virtuves kombainā.

Masu liek lielā bļodā, pievieno atlikušās sausās sastāvdaļas,un kokosriekstu eļļu. Ar rokām izmīca. Ņem taisnstūrveida formu, un masu izlīdzina aptuveni vienu centimetru biezā kārtā. Liek saldētavā uz 30–40 minūtēm sastingt.

Sacietējušo masu sagriež porciju gabaliņos – aptuveni 3x10 centrimetri.

Ja ir vēlēšanās – noglazē, izkausējot šokolādi un pārslakot to pāri katram batoniņam. Kad šokolāde sastingusi, katru gabaliņu ietin cepamajā papīrā vai avīzē un apsien ar diedziņu. Batoniņus var uzglabāt ledusskapī slēgtā traukā līdz trīs nedēļām, saldētavā līdz trīs mēnešiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti