Dobeles kūku Kristīnes gardais braunijs. Nevar neizdoties!

Svētku laiks ir īstais mirklis parosīties virtuvē un sarūpēt kaut ko saldu, spēcinošu un neticami garšīgu. Kūku Kristīne jeb Kristīne Eglīte no Dobeles  kūku cepšanas mākslā ielauzījusies pavisam nesen, taču, ko tu talantīgam padarīsi – viņas kūkas ir debešķīgas! Viņa ir cieši pārliecināta, ka ir jāiet līdzi laikam un jāļaujas gardiem eksperimentiem virtuvē, pat ja ģimenei nākas pārēsties saldos meklējumu rezultātus. Savos eksperimentos viņa ir atklājusi izcilu braunija pamatnes recepti, ar ko labprāt arī dalās.     

Kūku Kristīne rosās virtuvē. Šajā kadrā top musa kūciņas, nevis brauniji.

Tiesa, pati Kristīne braunijam liek klāt savu pievienoto vērību, lai tas garšotu vēl labāk, bet tā gan lai paliekot pie viņas. Tomēr katrs var izpausties un pievienot kaut ko no sevis, jo nesanākt nevar!     

Kūku Kristīnes gardie brauniji

Nepieciešams

  • 300 g rūgtās šokolādes
  • 300 g sviesta
  • 5 lielas olas
  • 100 g cukura
  • 125 g kviešu miltu
  • 1tējkarote cepamā pulvera

Gatavošana

Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 grādiem (Kristīne cep silikona formās, kas ir paredzētas cepeškrāsnij).

Šokolādi un sviestu izkausē mikroviļņu krāsnī vai arī ūdens peldē (augstā katliņā vāra ūdeni, šokolādes un sviesta trauku peldina tajā, kamēr viss ir izkusis, tikai neuzvārot).

Bļodā saputo olas ar cukuru, iemaisa miltus un cepamo pulveri, iecilā kausēto šokolādi, kārtīgi visu samaisa, lej formā vai formās. Jāatceras, ka masa cepoties uzpūtīsies, virsiņa kļūs stingra. Cep ~25 minūtes.

Braunijus nedaudz atdzesē turpat formā, tad ņem ārā un atdzesē uz režģa vēl vismaz vienu stundu.

Pa virsu braunijam var likt, ko vien sirds vēlas, vai arī baudīt tāpat, Kristīnes braunijs tiek vēl “ierāmēts” siera kūkas masā!

Atceries – lai konditorejas izstrādājums būtu gaisīgāks, vienmēr izsijā miltus!

Ja esi kārtīgs šokolādes mīļotājs un vēlies, lai braunijs būtu vēl šokolādīgāks, tam var arī pārliet pāri šokolādes glazūru – 1:1 šokolāde un saldais krējums: katliņā uzsildi saldo krējumu (35%), pārlej šokolādei, maisi, kamēr visa šokolāde ir pilnībā izkususi, ja nepieciešams var vēl pasildīt ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī, tikai neuzvāri. Tad šokolādi padzesē un glazē!

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Svarīgākais šobrīd

Informējam, ka LSM portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Uzzināt vairāk

Pieņemt un turpināt