Dinamiskie cepumi – 17 veidu uzturvērtīgi produkti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

To, kas ir dinamiskā kulinārija, skaidri zina Reinis Grants - viņš ar to nodarbojas un izstrādājis arī biznesa plānu, kuram guvis atbalstu. Drīzumā cept cepumus viņš sāks arī Rīgā.

 

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Reinis Grants no Garkalnes izstrādā izglītojošu spēli skolām kā alternatīvu mācību veidu, spēlē ģitāru grupā “Vecpilsētas dziedātāji” un attīsta arī dinamisko kulināriju. Ar viņu satiekos Rīgas dzīvoklī, kur viņš iekārto telpas savam mājražošanas uzņēmumam. Kad uzkāpju uz pašu augstāko stāvu, durvis atver smaidīgs vīrietis ar gariem drediem, koši zaļā džemperī.

Patukšajā dzīvoklī gardi smaržo, jo esmu pieteikusi jaunajam uzņēmējam, ka vēlēšos notestēt to, ko sauc par dinamisko kulināriju. Virtuve gan ir tukša, darbojas tikai cepeškrāsns, uz galda milti, rozīnes, šokolāde. Dinamiskā kulinārija, izrādās, ir cepumi.

Sākumā es viņu nosaucu par bioloģisko kulināriju, jo cepumu sastāvā es izmantoju visu, kas ir bioloģisks,” stāsta Reinis Grants. „Biznesa plāna rakstīšanas procesā es sapratu, ka es viņu gribu nosaukt par dinamisko kulināriju, jo darba process ir tāds mainīgs, un sanāk diezgan dinamisks viss pasākums.

Es sešus gadus nostrādāju visdažādākajos amatos, no trauku mazgātāja līdz pat šefpavāra amatam. Tas gan mani neuzrunāja, jo tur viss ir ļoti ierobežots. Gala rezultātā es nonācu pie tā, ka es gribu pats gatavot,” viņš nosaka.

Pirmos cepumus Reinis izcepis 15 gadu vecumā, kad vēlējies palīdzēt mammai. Jau biznesa plānu rakstot, jaunais vīrietis noskaidrojis, ka tiešām varam teikt, ka esam tas, ko mēs ēdam. Jo, ēdot pareizi, cilvēkam ir vieglāk uzņemt informāciju gan darbā, gan studijās. Par cepumu veidiem un iespējām tos nogaršot stāsta kulinārijas meistars.

Man ir 17 dažādas garšas, 17 dažādi cepumi no dažādām sastāvdaļām, tajā skaitā ir kviešu milti, griķu milti, pilngraudu rudzu milti, citādas neparastas sastāvdaļas kā amorats un riekstiņi, čī sēklas. Būtībā es taisu superēdienus, kas ir no ļoti augstvērtīgām sastāvdaļām,” klāsta pavārs. „To visu pagaidām var iegādāties tiešajā pirkšanā no rokas rokā.

To visu sāku gatavot caur kādu kulinārijas firmu, jo man nebija savas telpas, tāpēc es tās izīrēju no kulinārijas pa vakariem, tā kā tas ir oficiāls pasākums. Šobrīd tas ir iepauzēts, jo taisu augšā pats savas telpas, lai es varētu darboties kā mājražotājs. Protams, pastāvīgi ir auzu pārslu cepumi ar iebiezināto pienu un kokosriekstu,” stāsts Grants.

Latvijas lauku konsultāciju centrs jau ceturto gadu rīko konkursu jauniešiem, lai palīdzētu viņiem attīstīt inovatīvas uzņēmējdarbības idejas reģionos. Un ik gadu jauniem cilvēkiem ir vairākas oriģinālas ieceres.

Arī Reinis ir piedalījies šajā konkursā, kas viņu iedrošināja uzsākt to, ar ko viņš tagad nodarbojas. „Es tur piedalos jau trešo gadu, jo man ir interesanti un vienmēr ir citi pasniedzēji, man šis pasākums vienmēr ir bijis iedvesmojošs. Pēdējais iedvesmojošākais bija pie Dimanta laukos, kur Pēteris Dimants audzē briežus. Kad es to redzēju, tas arī mani ļoti iedrošināja uzrakstīt šo biznesa plānu un ļoti nopietni tam ķerties klāt,” atminas jaunais uzņēmējs.

Pēc sarunas ar pieci.lv cepeškrāsns signalizē, ka porcijas ir gatavas, un es pagaršoju auzu cepumus ar iebiezināto pienu un kokosriekstiem. Garšo lieliski un dažus saldos gardumus Reinis man iedod arī līdzi uz mājām. Viņa darbs gan joprojām ir dinamikā, jo Reiņa mērķis ir izveidot trīs cepumu komplektu ar trīs dažādām garšām. Apēdot šos trīs cepumus, cilvēks uzņems visas dienai nepieciešamās enerģijas un uzturvielas.

Topošās firmas nosaukums būs “Solem”, kas savienojumā no divu valodu vārdiem nozīmē dvēsele un saule.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti