Diētas ārstes Lolitas Neimanes maizes recepte

Lolitas Neimanes īpašā maizes cepšanas recepte - ar ieraugu, ko uzdāvinājis draugs.

Maizes ieraugs ir svarīgs, jo daudzās ģimenēs ieraugs ceļo no gada uz gadu un no paaudzes uz paaudzi.

Pagatavošana:

Ņem ieraugu, liek lielā bļodā, pielej klāt siltu ūdeni un tālāk seko ļoti radošs process. Var likt kaut ko no pilngraudu miltiem – tie dažreiz ir kviešu, rudzu, auzu milti. Pievieno linsēklas, sezamu, ķimenes, dažreiz ķirbju sēkliņas, saulespuķu sēklas. Tad izveido biezas krējumainas masas mīklu un atstāj uz nakti raudzēties.

No rīta, pieliekot nedaudz miltus klāt, veido klaipiņus. Parasti tie ir divi klaipiņi, kurus nobeigumā ar slapju roku izveido gludus, iespiež piecus caurumiņus. Tad liek cepeškrāsnī 180 grādos.

Cep apmēram vienu stundu vai stundu un desmit minūtes. Kad klaipiņš ir gatavs, apziež ar olīveļļu, ļauj tam nedaudz atpūsties, un maizīte ir gatava. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti
Virtuve
Dzīve & Stils
Jaunākie
Interesanti

Informējam, ka LSM portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Uzzināt vairāk

Pieņemt un turpināt