Crème brûlée – «Es mīlu ēdienu» recepte

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

LTV raidījums “Es mīlu ēdienu” un dzīves gardēde Ilze Jurkāne ciemojās pie uzlecošās pavārmākslas zvaigznes Betijas Kalējas. Betijas aizraušanās ir saldie un kūkas, par tām viņai ir arī pašai savs blogs “Betijas kūkas”. Šoreiz viņa ciemiņus cienā ar savu īpašo “Creme Brule” un vegāno kūku no trīs kārtām.

“Crème brûlée” četriem standarta trauciņiem

Sastāvdaļas

  • 350 ml saldā krējuma
  • 4 olu dzeltenumi
  • 60 g cukura
  • 1 vaniļas pāksts
  • 4 ēdamkarotes cukura – karamelei

Pagatavošana

 Sagatavo vaniļas pāksti – gareniski pārgriež un izkasa sēkliņas. Katliņā ielej saldo krējumu un vaniļas pāksti ar sēkliņām. Ļauj gandrīz uzvārīties. Uzliek vāku un ļauj savilkties 5 minūtes.

Olu dzeltenumus sakuļ ar cukuru. Pakāpeniski pievieno uzsildīto saldo krējumu un maisa, lai olas nesarauj kunkuļos. Masu izlej caur sietiņu un lej trauciņos, kas ielikti karstumizturīgā traukā.

Karstumizturīgo trauku piepilda ar verdošu ūdeni (ūdenim jānosedz apmēram puse no trauciņiem). To dara uzmanīgi, lai ūdens neielītu pašos trauciņos.

Cep 150 grādu temperatūrā apmēram 30 minūtes. Krēms gatavs, kad, viegli pakratot trauku, tas vidū vēl nedaudz kustas. Izņem no krāsns, uzmanīgi izceļ no karstā ūdens. Atdzesē ledusskapī vismaz 2 stundas.

Īsi pirms pasniegšanas pārkaisa ar cukuru un karamelizē ar virtuves degli vai cepeškrāsns augšējā pakāpē grila režīmā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti