Sastāvdaļas:
Krēmam:
- 3 olu dzeltenumi
- 1 vesela ola
- 400 ml saldā krējuma
- 4 ēdamkarotes cukura
- apelsīna, citrona un laima mizu skaidiņas
- vaniļa
Karamelizētām plūmēm:
- zilās plūmes (labāk stingras, ne līdz galam gatavas)
- cukurs
- balzametiķis
- sarkanvīns
- apelsīna mizu skaidiņas
Lieliski saderēs kopā ar: Jacobs Creek Pinot Grigio baltvīnu
Pagatavošana:
- Olas sakuļ ar 1 ēdamkaroti cukura, vaniļu un citrusaugļu miziņām.
- Krējumu karsē ar 3 ēdamkarotēm cukura. Nedrīkst sākt vārīties!
- Intensīvi maisot olu masu, tai lēnām pievieno krējumu.
- Lej trauciņos un liek cepties cepeškrāsnī ūdens peldē 110 °C temperatūrā ar konvekciju ~ 40–50 minūtes.
- Kamēr krēms cepeškrāsnī, pagatavo plūmes. Uz pannas karsē cukuru. Kad tas sāk kust, liek virsū uz pusēm pārgrieztas plūmes ar griezto pusi uz leju. Pievieno etiķi, sarkanvīnu un miziņas. Ik pa laikam apmaisot vāra uz lēnas uguns apmēram 15–20 minūtes. Plūmēm būtu jāpaliek veselām.
- Atdzesē un pasniedz kopā ar Crème brûlée, arī atdzesētu.