Créme Brûlée ar karamelizētām plūmēm - «Es mīlu ēdienu» recepte

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Gastrobāra "Jūlijs Pumpurs" saimniekam Dāvim Auškāpam Jūlijs Pumpurs ir iedomu un iedvesmas tēls, no kā mācāmies. "Viņš ir asprātīgs, viesmīlīgs; viņam garšo labi ēdieni un kvalitatīvi dzērieni. Jūlijs Pumpurs daudz ceļo un atved mums svaigas idejas," tā par savu lolojumu saka Auškāps. Viņš mums iesaka izmēģināt Créme Brûlée ar karamelizētām plūmēm. Tā ir arī raidījuma "Es mīlu ēdienu" recepte. 

Sastāvdaļas:

Krēmam:

  • 3 olu dzeltenumi
  • 1 vesela ola
  • 400 ml saldā krējuma
  • 4 ēdamkarotes cukura
  • apelsīna, citrona un laima mizu skaidiņas
  • vaniļa

Karamelizētām plūmēm:

  • zilās plūmes (labāk stingras, ne līdz galam gatavas)
  • cukurs
  • balzametiķis
  • sarkanvīns
  • apelsīna mizu skaidiņas

Lieliski saderēs kopā ar: Jacobs Creek Pinot Grigio baltvīnu

 

Pagatavošana:

  1. Olas sakuļ ar 1 ēdamkaroti cukura, vaniļu un citrusaugļu miziņām.
  2. Krējumu karsē ar 3 ēdamkarotēm cukura. Nedrīkst sākt vārīties!
  3. Intensīvi maisot olu masu, tai lēnām pievieno krējumu.
  4. Lej trauciņos un liek cepties cepeškrāsnī ūdens peldē 110 °C temperatūrā ar konvekciju ~ 40–50 minūtes.
  5. Kamēr krēms cepeškrāsnī, pagatavo plūmes. Uz pannas karsē cukuru. Kad tas sāk kust, liek virsū uz pusēm pārgrieztas plūmes ar griezto pusi uz leju. Pievieno etiķi, sarkanvīnu un miziņas. Ik pa laikam apmaisot vāra uz lēnas uguns apmēram 15–20 minūtes. Plūmēm būtu jāpaliek veselām.
  6. Atdzesē un pasniedz kopā ar Crème brûlée, arī atdzesētu.
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti