Sastāvdaļas pamatnei:
- 1/2 krūze Indijas riekstu (krūzes tilpums - 350 ml)
- 1/2 krūze pekanriekstu
- 1 krūze dateļu (ja cietas, iepriekš izmērcē)
- 1 ēdamk. kokosriekstu eļļas
Sastāvdaļas kūkas pildījumam:
- sula no 2 citroniem
- citrona miziņa
- apelsīna miziņa
- 1 avokado
- 2 bundžas kokosriekstu piena
- 150g cukura
- 80g kukurūzas cietes
- 1 tējk. kurkumas
- 1 tējk. vaniļas ekstrakta
Process:
- Vispirms pagatavo kūkas pamatni, sablenderējot riekstus kopā ar datelēm un kokosriekstu eļļu.
- Ieklāj masu pannā, nospied vienmērīgā kārtā ar pirkstiem un liec ledusskapī uz apmēram 30 minūtēm, kamēr gatavo pildījumu.
- Lai pagatavotu pildījumu, Tev vispirms būs jasablenderē avokado, 1 bundža kokosriekstu piena, 2 citronu sula, citrona un apelsīna miziņa, kurkuma un vaniļas ekstrakts.
- Kad tas viss ir sablenderēts vienmērīgā masā, lej to katliņā un vāri uz lēnas uguns.
- Pievieno otru bundžu ar kokosriekstu pienu un cukuru. Visu kārtīgi samaisi. Sāc pamazām iesijāt kukurūzas cieti, paralēli maisot masu.
- Kad tā iesijāta, kārtīgi izmaisi, ļauj pavārīties līdz pāris pirmajiem burbuļiem. Kad masa sabiezējusi, klāj to uz kūkas pamatnes un liec vēsākā vietā, lai atdziest. Kad kūka nedaudz atdzisusi, liec to ledusskapī uz stundu vai divām, līdz kārtīgi sacietē.