Chilli con carne - «Es mīlu ēdienu» recepte

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Šajā pavasarī dzīves gardēde Ilze Jurkāne atgriežas, lai kopā ar jums dotos ciemos pie cilvēkiem, kuri mīl ēdienu. Kā pirmo Ilze apciemos Santu Liepu, kura plašākai publikai vairāk zināma ar savu “Zaļo maizi” un Āgenskalna sinepēm. Santa stāsta par savu dzīves filozofiju un abas kopīgi pagatavos “chilli con carne” un, protams, arī cep maizīti – šoreiz biešu sārtā tonī.

Chilli con carne

Sastāvdaļas:

  • 500 g maltas cūkgaļas
  • 1–1,5 l tomātu biezeņa
  • 1 liels sīpols
  • 4 daiviņas ķiploku vai 2 tējkarotes ķiploku pulvera
  • 1 selerijas kāts
  • sauja svaigas kinzas
  • 1 bundžiņa sarkano pupiņu
  • 1 bundžiņa saldās kukurūzas
  • 1 tējkarote kumīna
  • 1 tējkarote paprikas pulvera
  • 1 tējkarote melno piparu
  • 1 tējkarote kanēļa
  • 1 tējkarote raudenes
  • čili pipari
  • sāls
  • siers, halapenjo pipari, svaigi zaļumi

Pagatavošana:

Sīpolu un ķiplokus nomizo, sīki sakapā, sagriež selerijas kātu mazās ripiņās. Dziļā pannā vai katliņā olīveļļā tos sasautē, pievieno arī kumīnu, raudeni un pārējās garšvielas.

Pievieno gaļu un uz lielākas liesmas, visu laiku maisot, apcep. Pievieno tomātu biezeni, sāli, piparus un čili, visu labi samaisa un pielej nedaudz karsta ūdens tā, lai mērce nav pārlieku sausa.

Pievieno pupiņas un kukurūzu, visu sautē apmēram 20 minūtes. Pasniedz karstu, katrai porcijai pa virsu uzberot rīvētu sieru, halapenjo piparus un svaigus zaļumus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti