Chilli con carne
Sastāvdaļas:
- 500 g maltas cūkgaļas
- 1–1,5 l tomātu biezeņa
- 1 liels sīpols
- 4 daiviņas ķiploku vai 2 tējkarotes ķiploku pulvera
- 1 selerijas kāts
- sauja svaigas kinzas
- 1 bundžiņa sarkano pupiņu
- 1 bundžiņa saldās kukurūzas
- 1 tējkarote kumīna
- 1 tējkarote paprikas pulvera
- 1 tējkarote melno piparu
- 1 tējkarote kanēļa
- 1 tējkarote raudenes
- čili pipari
- sāls
- siers, halapenjo pipari, svaigi zaļumi
Pagatavošana:
Sīpolu un ķiplokus nomizo, sīki sakapā, sagriež selerijas kātu mazās ripiņās. Dziļā pannā vai katliņā olīveļļā tos sasautē, pievieno arī kumīnu, raudeni un pārējās garšvielas.
Pievieno gaļu un uz lielākas liesmas, visu laiku maisot, apcep. Pievieno tomātu biezeni, sāli, piparus un čili, visu labi samaisa un pielej nedaudz karsta ūdens tā, lai mērce nav pārlieku sausa.
Pievieno pupiņas un kukurūzu, visu sautē apmēram 20 minūtes. Pasniedz karstu, katrai porcijai pa virsu uzberot rīvētu sieru, halapenjo piparus un svaigus zaļumus.