Aukstā gaļa
Viens no ēdieniem, kas daudziem izsauc divējādas sajūtas, bet, pareizi pagatavots, ir ļoti garšīgs un nāk no ukraiņu virtuves, ir aukstā gaļa jeb galerts. Tiem, kam klasiskā versija ar vārītu gaļu želejā neiet pie sirds, pavārs ieteica pamēģināt jaunas šī ēdiena variācijas. Piemēram, ja garšo zivis, der izmēģināt pagatavot laša galertu.
Lai to izdarītu, jāvāra marināde ar katra mīļākajām garšvielām, starp kurām var būt citrusi, citronzāles, pipari, sīpoli, etiķis, – viss iespējamais, un tad uz pāris minūtēm beigās jāieliek lasis, ko tiešām svarīgi nepārgatavot. Tālāk viss jāsajauc ar želatīnu. Uzliekot šī galerta šķēli uz maizes, radīsies jauna variācija populārajai uzkodai – lašmaizītēm.
Zaļais borščs jeb skābeņu zupa
Zaļais borščs jeb skābeņu zupa visaktuālākā ir pavasarī, kad izlīdušas pirmās skābenes un citi pavasara pirmie zaļumi, piemēram, nātres. Pavārs ieteica, atnākot pavasarim, uzvārīt skābeņu zupu no pašu lasītiem zaļumiem, sajaukt to ar buljonu, pielikt vārītu olu un izbaudīt garšas pārpilnību un vitamīnus.
Kartupeļu pankūkas
Lai gan mūsdienās kartupeļu pankūkas gatavo nedaudz citādi, klasiskajā versijā šo tradicionālo ukraiņu ēdienu gatavo tikai no kartupeļiem, nepievienojot pilnīgi neko citu, jo ar cieti, kas ir pašos kartupeļos, ir pietiekami, lai nevajadzētu nedz miltus, nedz olas. Logins apstiprināja, ka arī pats to izmēģinājis, un kartupeļu pankūkas tiešām var pagatavot, vienkārši sarīvējot kartupeļus, nospiežot lieko šķidrumu un cepot uz ietaukotas pannas, nepievienojot neko citu. Viņš ieteica ikvienam izmēģināt šādu pieeju.
Speķis
Speķis ir viens no produktiem, ko tieši ukraiņi māk vislabāk gatavot un sālīt. Rupjmaize ar speķi ir spēka un enerģijas avots. Pavārs ieteica ikkatram mājās vismaz vienu reizi pagatavot un sālīt speķi pašiem, jo viss, kas tam ir vajadzīgs, ir speķis, sāls, garšvielas, ledusskapis un marle, kur speķi ietīt.