Cepumi ar mandelēm un šokolādi – itāļu kārums pie kafijas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Stracate jeb itāļu šokolādes un mandeļu cepumi ir vienkārši, cieti kārumi, kurus pasniedz pie kafijas. To galvenā sastāvdaļa ir grauzdētas mandeles. Īpašs šajos cepumos ir tas, ka to mīklas šķidrināšanai ūdens, sviesta vai piena vietā tiek pievienota kafija. Cepumi jāizņem no cepeškrāsns, kamēr tie vēl ir mīksti. Tie sacietē pēc tam. Ja cepumus jau no krāsns izņem cietus, vēlāk tie būs pārāk cieti, lai ēstu.

 

Stracate jeb itāļu šokolādes un mandeļu cepumi

Stracates cepumi krāsnī
Stracates cepumi krāsnī

Sastāvdaļas 12 porcijām

  • 400 g sakapātu mandeļu
  • 400 g miltu
  • 30 g kakao pulvera
  • 250 g cukura
  • ½ cepamā pulvera iepakojuma (7 g)
  • 2 vidējas olas
  • apm. 250 ml aukstas kafijas

 

Pagatavošana

Gatavošanas laiks – 30 minūtes

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 160 grādiem. Pannā bez eļļas apgrauzdē mandeles. Samaisa tās ar miltiem, cepamo pulveri, kakao pulveri, cukuru un olām. Lēnām pielej aukstu kafiju. Visu samaisa, izveidojot viendabīgu mīklu. No mīklas izveido valrieksta lieluma bumbiņas un ieliek tās ar cepamo papīru izklātā cepešpannā. Starp bumbiņām jābūt pietiekami lielam attālumam, jo cepumi krāsnī mazliet uzbriest. Stracates cepumus apmēram 15 minūtes cep krāsnī 160 grādu temperatūrā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti