Sastāvdaļas
- 1,5 kg kartupeļu
- kaltēts timiāns
- sāls
- apm. 80 g sviesta
- apm. 50 ml eļļas
Mērcei:
- 200 ml saldā krējuma
- 120 g cukura
- 50 g sviesta
Pagatavošana
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 220 grādu temperatūrai. Kartupeļus nomazgā un sagriež četrās daļās, ja nelieli, var cept veselus. Cepešpannu ieziež ar eļļu. Ieliek kartupeļus. Uzber timiānu un sāli. Pieliek sviesta piciņas. 30 minūtes cep krāsnī 220 grādu temperatūrā, ik pa laikam apgrozot.
Mērces gatavošana
Sviestu vidējā temperatūrā izkausē katlā. Pievieno cukuru un maisa ar koka karoti, līdz cukurs ir izšķīdis. Samazina temperatūru. Pielej saldo krējumu un apmēram 10 minūtes maisa mērci, līdz tā karamelizējas. Turpina maisīt, lai karamele nepiedeg. Īsi pirms pasniegšanas karstu pārlej pāri kartupeļiem.
Materiāls pirmo reizi LSM.lv publicēts 2021. gada 3. janvārī.