Cepti kartupeļi karameļu mērcē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Cepti kartupeļi karameļu mērcē ir iecienīts ēdiens ledāju un vulkānu zemē Islandē. Tā būs interesanta piedeva gaļai vai salātiem.

Kartupeļu pasniegšana ar karameļu mērci.
Kartupeļu pasniegšana ar karameļu mērci.

Sastāvdaļas

  • 1,5 kg kartupeļu
  • kaltēts timiāns
  • sāls
  • apm. 80 g sviesta
  • apm. 50 ml eļļas

Mērcei:

  • 200 ml saldā krējuma
  • 120 g cukura
  • 50 g sviesta

Pagatavošana

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 220 grādu temperatūrai. Kartupeļus nomazgā un sagriež četrās daļās, ja nelieli, var cept veselus. Cepešpannu ieziež ar eļļu. Ieliek kartupeļus. Uzber timiānu un sāli. Pieliek sviesta piciņas. 30 minūtes cep krāsnī 220 grādu temperatūrā, ik pa laikam apgrozot.

Mērces gatavošana

Sviestu vidējā temperatūrā izkausē katlā. Pievieno cukuru un maisa ar koka karoti, līdz cukurs ir izšķīdis. Samazina temperatūru. Pielej saldo krējumu un apmēram 10 minūtes maisa mērci, līdz tā karamelizējas. Turpina maisīt, lai karamele nepiedeg. Īsi pirms pasniegšanas karstu pārlej pāri kartupeļiem.

Cepti kartupeļi karameļu mērcē.
Cepti kartupeļi karameļu mērcē.

 

Materiāls pirmo reizi LSM.lv publicēts 2021. gada 3. janvārī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti