Cepti āboli ar rīsu pudiņu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Ēst sezonālus vietējos produktus ir ne tikai veselīgi, bet arī draudzīgi attiecībā pret vidi, jo nav jātransportē svešzemju produkti no tūkstošiem kilometru tālām vietām. Laikā, kad no ābelēm birst sulīgie augļi, lielisks saldēdiens būs cepti āboli ar rīsu pudiņu. Izmēģini pagatavot šo ēdienu pēc pavāra un Latvijas Televīzijas (LTV) raidījuma "Gatavo dabā" vadītāja Renāra Purmaļa receptes!

 

Sastāvdaļas:

  • BIO piena rīsi
  • Āboli
  • Mežrozīšu sīrups
  • Saldais krējums
  • Krustnagliņas
  • Kardemons
  • Kanēlis
  • Kakao
  • Vaniļas pāksts

Gatavošana:

  1. Rīsus novāra, atdzesē un iepako jau iepriekš mājās.
  2. Āboliem izgrebj serdes un tajos iepilda mežrozīšu sīrupu.
  3. Ābolus ietin folijā un liek oglēs cepties. Gatavību pārbaudīt var, iebakstot ar koka irbulīti, bet kādas 10 minūtes tam noteikti jāpacepas, skatoties no oglēm un ābola lieluma.
  4. Pa to laiku silda rīsu pudiņu ar saldo krējumu un ziemas mīļākajām garšvielām: krustnagliņām, kardemonu, kanēli, kakao un vaniļas pāksti.
  5. Pasniedzot ābolus iztin no folijas un liek pudiņam pa virsu.

 

Materiāls pirmo reizi LSM.lv publicēts 2018. gada 24. oktobrī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti