Gatavo dabā

«Gatavo dabā» 7. sērija

Īsakūd Latgolā

Iekodies Latgalē (Īsakūd Latgolā). 4.sērija

«Gatavo dabā» 8. sērija

Cepti āboli ar rīsu pudiņu – «Gatavo dabā» recepte

Latvijas Televīzijas (LTV) raidījuma "Gatavo dabā" sezonas noslēguma epizodē Renārs Purmalis devās uz Lielauci, lai gatavotu ēdienu pie ezera – šoreiz restorāna cienīgu piecu kārtu maltīti aicinātiem viesiem pie skaisti klāta galda.

Palīgos Purmalis ņēma gan vietējo zvejnieku, lai tiktu pie paprāvas līdakas, gan savu kolēģi Jāni Brūveri – lai tiktu ar visu galā savā dabas virtuvē. Rezultātā tapa austeres, sēņu putas, cūkgaļas ribiņas ar štovētu kāpostu biezeni, cepti āboli ar rīsu pudiņu, kā arī Lielauces ezera līdaka, cepta folijā, ar violetajiem puķkāpostiem, cidoniju Holandes mērci  un blanšētā fenheļa salātiem.

Cepti āboli ar rīsu pudiņu – recepte

Sastāvdaļas:

  • BIO piena rīsi
  • Āboli
  • Mežrozīšu sīrups
  • Saldais krējums
  • Krustnagliņas
  • Kardemons
  • Kanēlis
  • Kakao
  • Vaniļas pāksts

Gatavošana:

  1. Rīsus novāra, atdzesē un iepako jau iepriekš mājās.
  2. Āboliem izgrebj serdes un tajos iepilda mežrozīšu sīrupu.
  3. Ābolus ietin folijā un liek oglēs cepties. Gatavību pārbaudīt var, iebakstot ar koka irbulīti, bet kādas 10 minūtes tam noteikti jāpacepas, skatoties no oglēm un ābola lieluma.
  4. Pa to laiku silda rīsu pudiņu ar saldo krējumu un ziemas mīļākajām garšvielām: krustnagliņām, kardemonu, kanēli, kakao un vaniļas pāksti.
  5. Pasniedzot ābolus iztin no folijas un liek pudiņam pa virsu.

Saistītie raksti
0 komentāri
Pievienot komentāru
Komentēt vari ar kādu no saviem sociālo mediju profiliem
Virtuve
Dzīve & Stils
Jaunākie
Populārākie
Interesanti