Palīgos Purmalis ņēma gan vietējo zvejnieku, lai tiktu pie paprāvas līdakas, gan savu kolēģi Jāni Brūveri – lai tiktu ar visu galā savā dabas virtuvē. Rezultātā tapa austeres, sēņu putas, cūkgaļas ribiņas ar štovētu kāpostu biezeni, cepti āboli ar rīsu pudiņu, kā arī Lielauces ezera līdaka, cepta folijā, ar violetajiem puķkāpostiem, cidoniju Holandes mērci un blanšētā fenheļa salātiem.
Cepti āboli ar rīsu pudiņu – recepte
Sastāvdaļas:
- BIO piena rīsi
- Āboli
- Mežrozīšu sīrups
- Saldais krējums
- Krustnagliņas
- Kardemons
- Kanēlis
- Kakao
- Vaniļas pāksts
Gatavošana:
- Rīsus novāra, atdzesē un iepako jau iepriekš mājās.
- Āboliem izgrebj serdes un tajos iepilda mežrozīšu sīrupu.
- Ābolus ietin folijā un liek oglēs cepties. Gatavību pārbaudīt var, iebakstot ar koka irbulīti, bet kādas 10 minūtes tam noteikti jāpacepas, skatoties no oglēm un ābola lieluma.
- Pa to laiku silda rīsu pudiņu ar saldo krējumu un ziemas mīļākajām garšvielām: krustnagliņām, kardemonu, kanēli, kakao un vaniļas pāksti.
- Pasniedzot ābolus iztin no folijas un liek pudiņam pa virsu.
