Čapatī ar auna zirņu humusu, svaigiem salātiem un burrata sieru. «Divi šefi» recepte

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Latvijas Televīzijas kulinārijas raidījuma “Divi šefi” šefpavārs Juris Latišenoks šoreiz dodas pie Latvijas zīmola "Be-with" izveidotājas un jaunuzņēmumu vidē pazīstamās Annas Andersones. Viņi kopā gatavo indiešu čapatī ar auna zirņu humusu, svaigiem salātiem un burrata sieru. Mēs piedāvājam šo recepti. 

Sastāvdaļas:

Čapatī mīklai:

  • 300 g kviešu miltu
  • 50 ml olīveļļas
  • 180 ml ūdens
  • sāls

Humusam:

  • 200 g konservētu turku zirņu (auna zirņu)
  • 100 ml olīveļļas
  • sāls
  • 30 g tahīnī (sezama sēklu pasta)
  • 1 daiviņa ķiploka
  • ½ citrona sulas
  • ēdamkarote strīķēta kumina

Vēl nepieciešams: 

  • burrata siers (viens uz diviem čapatī rullīšiem)
  • salātu lapas
  • svaigi burkāni

Var pasniegt arī ar ceptiem saldajiem kartupeļiem.

Pagatavošana:

  • Pagatavo mīklu: ūdeni sajauc ar eļļu un sāli. No miltiem gatavo ligzdu un vidū lej daļu no šķidruma. Kārtīgi izmaisa un tad pievieno atlikušo šķidrumu. Ir gandrīz neiespējami pateikt pilnīgi precīzu miltu un šķidruma attiecību -  tas jāregulē pašā procesā. Mīklai jābūt tādā konsistencē, lai tā vairs nelīp pie rokām.
  • Mīklai ļauj 15 minūtes atpūsties.
  • Tad mīklu dala vienlīdzīgās daļās un izmanto roku spēku, lai izveidotu plānus plāceņus. Protams, ir atļauts izmantot mīklas rulli, bet ir vērts pamēģināt ar rokām.
  • Cep uz uzkarsētas virsmas no abām pusēm, bet neļauj apdegt, jo pēcāk būs grūtāk ietīt.
  • Gatavo humusu: zirņus ar visu sulu liek blenderī. Pievieno eļļu, tahīnī pastu, ķiploku, sāli, citrona sulu un kuminu, un blendē līdz viendabīgai konsistencei.
  • Uz izceptās mīklas liek zirņu krēmu, tad salātu lapas, sagrieztu burkānu un pusi no burrata siera. Visu akurāti ietin un liek cepties.

Ēd ar rokām un nekautrējās notašķīties.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti