Burgers ar bērzu sulas sīrupa garšu – «Gatavo dabā!» recepte

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Pavasara neatņemams vēstnesis ir sulu laiks. Tad nu šoreiz Renārs Purmalis LTV raidījumā "Gatavo dabā!" devās ciemos pie Linarda Liberta uz Ikšķili, lai uzzinātu ko vairāk par bērzu sulām, to pareizu ieguvi un vislabāko patērēšanas un pārstrādes veidu.

Pēc pastaigas un svaigas bērzu sulas sadzeršanās Renārs savam viesim pagatavoja gardu burgeri ar pašceptu maizi, karamelizētiem sīpoliem un paštaisīta BBQ (barbekjū) mērci, bet desertā – želeju, pasniegtu ar bērzu sulas sīrupu.

Burgers ar bērzu sulas sīrupa garšu – recepte

Sastāvdaļas:

Karamelizētajiem sīpoliem:

  • 500 g sīpolu
  • 50 g cukura
  • 200 ml ieskābušas bērzu sulas
  • 10 ml bērzu sulas sīrupa

Burgera maizītēm:

  • 300 g miltu
  • 10 g sausā rauga
  • 5 g sāls
  • 20 g cukura
  • 1 ola (+1 ola ar ko apsmērēt burgermaizi)
  • 120 ml piena
  • 30 ml eļļas
  • tējkarote sezama sēklu

BBQ (barbekjū) mērcei:

  • Mīkstums no viena grilēta ābola
  • 1 ēdamkarote tomātu pastas
  • 50 ml sojas mērces
  • 30 g žāvētu plūmju
  • tējkarote paprikas pulvera

Burgerim:

  • 360 g maltās liellopu gaļas (180 g uz kotleti)
  • 2 gab salātlapu
  • 1 liels tomāts
  • 2 šķēles Čederas siera

Gatavošana:

  1. Pagatavo karamelizētus sīpolus. Apcep pusripiņās sagrieztus sīpolus un tad sautē, kamēr no tiem lielākā daļa mitruma ir iztvaikojusi.
  2. Tad lej klāt bērzu sulu un vēl pasautē.
  3. Sīpoliem klāt pievieno cukuru un karamelizē.
  4. Kad sīpoli jau mīksti un karamelizējušies, pievieno bērzu sulas sīrupu.
  5. Gatavo burgeru maizītes. Samaisa raugu ar siltu pienu un ļauj, lai raugs aktivizējās.
  6. Tad samaisa visas mīklas sastāvdaļas, izveido bumbiņas, nedaudz ar plaukstu piespiež un liek raudzēties siltā vietā vēl uz 30 min.
  7. Kad maizītes uzrūgušas, tās cep 200 grādos 5 minūtes, pēc tam apsmērē ar olu un pārber ar sezama sēklām un turpina cept vēl 10 minūtes.
  8. Gatavo BBQ mērci. Apcep uz atklātas liesmas ābolu pusītes, līdz tās teju vai melnas.
  9. Nomizo apdegušo daļu un piestā samaisa ar apceptu tomātu pastu, sojas mērci, iepriekš uzbriedinātām plūmēm un tējkaroti paprikas pulvera.
  10. Visu kārtīgi sastampā kopā.
  11. Gatavo burgeru. Apcep liellopa gaļu, apber to ar sāli. Kad kotletes gandrīz gatavas – tām virsū liek sieru, lai tas izkūst.
  12. Kārto burgeru. Uz maizes liek BBQ mērci, salātlapu un tomāta šķēli. Tad kārto apceptu lielopa gaļas kotleti ar sieru. Pa virsu liek karamelizētus sīpolus un augšējo burgermaizi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti