Bumbieru biezpiens ar rupjmaizes drumstalām

Vienkārši pagatavojams saldais ēdiens, kurā bumbieru vietā var izmantot ābolus, zemenes un citus augļus un ogas. Sviestā apceptajai rupjmaizei var piebērt arī maltu kanēli, iesaka žurnāls „Dienas Ēdieni”.

Sastāvdaļas:

400–500 g biezpiena
2 bumbieri
100 ml saldā krējuma
100 g sakapātas vai rupji sarīvētas šokolādes
100 g cukura
1 paciņa vaniļas cukura
2 ēd. k. citronu sulas
4 ēd. k. sadrupinātas rupjmaizes
sviests

Pagatavošana:

Pannā sakarsē sviestu, ieber 50 gramus cukura un rupjmaizi, apcep. Krējumu viegli saputo ar vaniļas cukuru un samaisa ar biezpienu, atlikušo cukuru un citronu sulu.

Bumbierus nomizo, sagriež mazos gabaliņos un iemaisa biezpienā. Pievieno 2/3 šokolādes daudzuma. Atlikušo samaisa ar atdzisušu rupjmaizi.

Tad bumbieru biezpienu liek trauciņos un pārkaisa ar rupjmaizes drumstalām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti
Virtuve
Dzīve & Stils
Jaunākie
Interesanti

Informējam, ka LSM portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Uzzināt vairāk

Pieņemt un turpināt