Buljona nūdeļu zupa ar cūkas šķiņķi – «Gatavo dabā» recepte

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

LTV raidījumā "Gatavo dabā" ēdiena entuziasts un garšu pētnieks Renārs Purmalis dodas uz Mērsragu. Pārgājienā pa akmeņaino jūras piekrasti viņam pievienojas sajūtu inženieris un mākoņskrējējs Mārtiņš Zvīdriņš. Šoreiz viņi gatavo buljona nūdeļu zupu ar cūkas šķiņķi un dārzeņus ar rīsiem un vistas gaļu.

Sastāvdaļas:

  • Teļa kauli buljonam
  • Sojas mērce
  • Baltais redīss
  • Kūpināta gaļa (pēc izvēles)
  • Nūdeles
  • Laims
  • Vārīta ola

Pagatavošana:

  1. Iepriekš uzvāra teļa buljonu - liek katlā apdedzinātus teļa kaulus un vāra 5-6 stundas uz lēnas liesmas. Var vārīt lielāku daudzumu, lai to varētu sasaldēt un ērti lietot steidzīgākās dienās.
  2. Liek nepieciešamo buljonu vārīt, pievieno sojas mērci pēc garšas, pievieno sagrieztu balto redīsu.
  3. Zupu pavāra 5 minūtes, un liek klāt kūpinātu gaļu pēc izvēles un nūdeles.
  4. Pavāra vēl vienu minūti, un zupa gatava.
  5. Garšai pievieno laima sulu. Klāt zupai liek sagrieztu vārītu olu.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti