Brokastu muslis - tā ir recepte, ko iesaka interjera jomā strādājošais Krišjānis Majevskis. Par sevi viņš saka: «Man ir slepens romāns ar ēdienu!». Romāns gan 2016. gadā piedzīvoja pagriezienu jo veselības dēļ Krišjānim nācās no uztura izslēgt glutēnu un laktozi. Bet šis stāsts pazīstams ir daudziem viņa "Es mīlu ēdienu" recepti.
Sastāvdaļas:
500 g auzu pārslu (bez glutēna)
100 g mandeļu pārsliņu jeb skaidiņu
50 g saulespuķu sēklu
50 g ķirbju sēklu
1 tējkarote jūras sāls
1,5–2 tējkarotes "Pumpkin Pie Spice" garšvielu
140 g medus
120 ml olīveļļas
1 ēdamkarote vaniļas ekstrakta
100 g žāvētu dzērveņu
80 g brūno rozīņu
80 g dzelteno rozīņu
Pagatavošana:
Lielākā traukā sajauc kopā visas sausās sastāvdaļas, izņemot rozīnes un dzērvenes.
Katliņā liek medu, pievieno olīveļļu un vaniļas ekstraktu, visu silda, kausē un maisa, līdz ir masa viendabīga, bet neuzvāra to.
Masu lej pāri sausajam maisījumam, visu samaisa, lai masa būtu viendabīgi mitra.
Uz cepamās pannas (vai divām) izklāj cepamo papīru, uz tā kārto musli ne īpaši biezā kārtā (1 cm biezumā). Liek līdz 170 °C temperatūrai sakarsētā krāsnī un cep ~30 minūtes, līdz tā kļūst zeltaini brūna. Ik pa 10 minūtēm apmaisa, lai auzu pārslas nepiedeg.
Gatavo musli izņem no cepeškrāsns un ļauj atdzist. Kad masa atdzisusi, pievieno dzērvenes un rozīnes un visu labi samaisa. Uzglabāšanai pilda gaisa necaurlaidīgā traukā.
"Pumpkin Pie Spice" garšvielas
Sastāvdaļas:
3 ēdamkarotes malta kanēļa
2 tējkarotes malta ingvera
1,5 tējkarotes malta kardamona
1,5 tējkarotes malta muskatrieksta
1 tējkarotes maltu smaržīgo piparu
½ tējkarotes maltu krustnagliņu
Pagatavošana:
Visas garšvielas liek bļodiņā. Kārtīgi samaisa bļodiņas saturu ar putojamo slotiņu, lai visas garšvielas savā starpā sajauktos un iegūtu viendabīgu krāsu.
Garšvielu sapilda gaisu necaurlaidīgā trauciņā. Tā tiek iegūts garšvielu maisījums, ko Amerikā sauc par pumpkin pie spice.
Kļūda rakstā?
Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!
Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!