Sastāvdaļas:
- 500 g auzu pārslu (bez glutēna)
- 100 g mandeļu pārsliņu jeb skaidiņu
- 50 g saulespuķu sēklu
- 50 g ķirbju sēklu
- 1 tējkarote jūras sāls
- 1,5–2 tējkarotes "Pumpkin Pie Spice" garšvielu
- 140 g medus
- 120 ml olīveļļas
- 1 ēdamkarote vaniļas ekstrakta
- 100 g žāvētu dzērveņu
- 80 g brūno rozīņu
- 80 g dzelteno rozīņu
Pagatavošana:
- Lielākā traukā sajauc kopā visas sausās sastāvdaļas, izņemot rozīnes un dzērvenes.
- Katliņā liek medu, pievieno olīveļļu un vaniļas ekstraktu, visu silda, kausē un maisa, līdz ir masa viendabīga, bet neuzvāra to.
- Masu lej pāri sausajam maisījumam, visu samaisa, lai masa būtu viendabīgi mitra.
- Uz cepamās pannas (vai divām) izklāj cepamo papīru, uz tā kārto musli ne īpaši biezā kārtā (1 cm biezumā). Liek līdz 170 °C temperatūrai sakarsētā krāsnī un cep ~30 minūtes, līdz tā kļūst zeltaini brūna. Ik pa 10 minūtēm apmaisa, lai auzu pārslas nepiedeg.
- Gatavo musli izņem no cepeškrāsns un ļauj atdzist. Kad masa atdzisusi, pievieno dzērvenes un rozīnes un visu labi samaisa. Uzglabāšanai pilda gaisa necaurlaidīgā traukā.
"Pumpkin Pie Spice" garšvielas
Sastāvdaļas:
- 3 ēdamkarotes malta kanēļa
- 2 tējkarotes malta ingvera
- 1,5 tējkarotes malta kardamona
- 1,5 tējkarotes malta muskatrieksta
- 1 tējkarotes maltu smaržīgo piparu
- ½ tējkarotes maltu krustnagliņu
Pagatavošana:
- Visas garšvielas liek bļodiņā. Kārtīgi samaisa bļodiņas saturu ar putojamo slotiņu, lai visas garšvielas savā starpā sajauktos un iegūtu viendabīgu krāsu.
- Garšvielu sapilda gaisu necaurlaidīgā trauciņā. Tā tiek iegūts garšvielu maisījums, ko Amerikā sauc par pumpkin pie spice.