Šoreiz, ceturtajā garšu ekspedīcijā, citāds pārgājiens un citāda daba. Renārs Purmalis kopā ar talantīgo Ralfu Eilandu devās uz Bolderāju. Pastaiga mežā, paštaisīti burgeri, Daugavgrīvas cietoksnis, kartupeļu rakšana un gatavošana omes dārziņā. Jo dažkārt baudīt dabu var rokas stiepiena attāluma no pilsētas.
Brieža gaļas steiks ar jaunajiem kartupeļiem, ceptiem mazajiem tomātiem un ātri mazsālītajiem gurķiem
Sastāvdaļas:
- Brieža muguras karbonāde
- Jaunie kartupeļi
- Eļļa
- Sāls un pipari
- Sviests
- Ķiploka daiviņa
- Mazie ķirštomāti
Mazsālītajiem gurķiem:
- Gurķi
- Sāls
- Ķiploks
- Dilles
Gatavošana:
- Iekurina grilu un sagatavo steiku: ņem brieža muguras karbonādi un nogriež ap 200 gramu gabalu, kuru atstāj āra temperatūrā uz 20 - 30 minūtēm, lai tas nav vidū auksts un lai gatavošana būtu vienmērīgāka.
- Jaunos kartupeļus noskalo, sagriež uz pusēm vai četrās daļās, apslaka ar eļļu un liek uz grila cepties.
- Steiku iesāla, apber ar pipariem un cep uz tām pašām karstajām restēm.
- Vienlaikus uz pannas sviestā apcep ķiploka daiviņu un mazos tomātus. Liek pēc savas vēlmes un pareizās gatavības gatavo steiku uz pannas. Turpat liek arī gatavos kartupeļus. To visu sviestā izsilda 1-2 minūtes un liek uz šķīvja.
- Pagatavo ātri mazsālītos gurķus: nogriež gurķiem galus, sagriež četrās daļās un liek bļodā. Klāt pieber šķipsniņa sāls, sakapātu ķiploku un dilles. To visu sakrata un mazsālīti gurķīši gatavi.