Brī siers ar šifonētu gurķi – «Ciemiņš virtuvē» recepte

„Ciemiņš virtuvē” 6. epizodē šefpavārs Raimonds Zommers vērs ledusskapi  rokgrupas „Dzelzs vilks” līdera Jura Kaukuļa mājās. Šefpavārs pamanīs, ka ģimene ar ēdienu gatavošanu ir uz «tu», tādēļ viņam nāksies būt ļoti radošam, lai iepriecinātu saimnieku. Uzkodai top „Brī siers ar šifonētu gurķi”.

Uzkoda “Brī siers ar šifonētu gurķi”

3 personām

Brī siers - 160 g
Kukurūzas čipsi „Načos” -  3 saujas
Zemeņu/upeņu ievārījums - 3 tējkarotes
Salātlapas - 3 gab.
Gurķi – 1 gab.
Pistāciju eļļa - 1 ēdamkarote
Apelsīns ½ gab.
Loki
Sāls

Pagatavošana

Gurķi sagriež plānās šķēlītēs, izmantojot tikai ārējās malas, liek traukā sagrieztās šķēles. Pievieno sīki sagrieztus lokus, apber ar sāli, aplej ar pistāciju eļļu, apelsīna sulu un visu rūpīgi apmaisa, ļaujot četras minūtes pamarinēties. Salātlapas sagriež kvadrātiņos.

Sieru sadala trīs vienādās daļās, apcepot krāsnī divas minūtes 160 grādos.

Pasniegšana

Gurķa šķēles izkārto aplī, vidū ievārījums, savukārt virsū uzliek kūstošo sieru. Dekorē ar salātlapu kvadrātiņiem un kukurūzas čipsiem „Načos”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Virtuve
Dzīve & Stils
Jaunākie
Interesanti