Uzkoda “Brī siers ar šifonētu gurķi”
3 personām
Brī siers - 160 g
Kukurūzas čipsi „Načos” - 3 saujas
Zemeņu/upeņu ievārījums - 3 tējkarotes
Salātlapas - 3 gab.
Gurķi – 1 gab.
Pistāciju eļļa - 1 ēdamkarote
Apelsīns ½ gab.
Loki
Sāls
Pagatavošana
Gurķi sagriež plānās šķēlītēs, izmantojot tikai ārējās malas, liek traukā sagrieztās šķēles. Pievieno sīki sagrieztus lokus, apber ar sāli, aplej ar pistāciju eļļu, apelsīna sulu un visu rūpīgi apmaisa, ļaujot četras minūtes pamarinēties. Salātlapas sagriež kvadrātiņos.
Sieru sadala trīs vienādās daļās, apcepot krāsnī divas minūtes 160 grādos.
Pasniegšana
Gurķa šķēles izkārto aplī, vidū ievārījums, savukārt virsū uzliek kūstošo sieru. Dekorē ar salātlapu kvadrātiņiem un kukurūzas čipsiem „Načos”.