Braslas forele zaļajos salātos – «Īstās latvju saimnieces» recepte

Izmēģini pagatavot foreli zaļajos salātos pēc Latvijas Televīzijas raidījuma „Īstās latvju saimnieces” dalībnieces Daces Reiziņas receptes! Viņa kopā ar vīru Arti, meitu Beatrisi un dēlu Rolandu dzīvo Pārgaujas novada Stalbes pagasta „Dimdās”. Pārējās saimnieces Dace cienāja ar Gaujas pietekā Braslā noķertu foreli.

Dace Reiziņa

Braslas forele zaļajos salātos 

Braslas forele zaļajos salātos 

Nepieciešams:

(4 porcijas)

  • 2 foreles,
  • zaļie lapu salāti,
  • 200 g ķiršu tomātiņu,
  • 200 g kazas siera bumbu,
  • 1 sarkanais sīpols,
  • citrona sula,
  • olīveļļa,
  • pipari,
  • sāls,
  • cukurs.

Pagatavošana:

No katras zivs izgriež divas filejas, atbrīvo no asakām un no abām pusēm pārkaisa ar sāls (1 tējkarote) un cukura (2 tējkarotes) maisījumu. Atstāj uz dažām stundām iesālīties. Šķīvjos kārto lapu salātus, sīpolu gredzenus, uz pusēm pārgrieztus tomātiņus un kazas siera bumbas. Pa virsu liek plānās šķēlītes sagrieztu foreles fileju. Pārlej ar mērcīti, ko gatavo, samaisot citrona sulu, olīveļļu, sāli, piparus un cukuru.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Virtuve
Dzīve & Stils
Jaunākie
Interesanti