Braslas forele ar skostiņiem – «Īsto latvju saimnieču» recepte

Skostiņiem jeb sparģeļiem pasaules kulinārijā ir īpaša vieta, jo tiem piemīt unikāla, ļoti maiga garša, tie ir ļoti veselīgi un ārkārtīgi viegli pagatavojami. Izmēģini pagatavot Braslas foreli ar sparģeļiem pēc raidījuma „Īstās latvju saimnieces” dalībnieces, vidzemnieces Brigitas Puriņas receptes! Brigita kopā ar vīru Santi dzīvo “Rūjās” un saimnieko Straupes lauku labumu tirdziņa virtuvē Straupes Zirgu pastā.

Brigita Puriņa

Braslas forele ar skostiņiem

Braslas forele ar skostiņiem

Nepieciešams:

  • Foreles fileja
  • Olīveļļa
  • Citrona sula
  • Ķiploks
  • Timiāns
  • Sāls
  • Pipari
  • Sparģeļi
  • Tomāti
  • Gailenes
  • Kartupeļi

Pagatavošana:

Foreles fileju atbrīvo no asakām, liek uz pannas (ar ādu uz leju) un noziež ar olīveļļas, citrona sulas, ķiploka, timiāna, sāls un piparu marinādi. Cep cepeškrāsnī 220 grādos aptuveni 10 līdz 12 minūtes. Pasniedz ar blanšētiem apceptiem sparģeļiem, vārītiem apceptiem kartupeļiem, ceptām gailenēm un viegli apceptām tomātu šķēlēm, kas pirms pasniegšanas atbrīvotas no mizas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Virtuve
Dzīve & Stils
Jaunākie
Interesanti