Bimbalu tīre jeb dunduru putra. «Iekodies Kurzemē» recepte

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Latvijas Televīzijas raidījums "Iekodies Kurzemē" dodas garšas ekspedīcijā pie saimnieces uz Rucavu un gatavo dunduru putru jeb bimbalu tīri. Piedāvājam šo kurzemnieku recepti. 

Sastāvdaļas:

  • jaunie kartupeļi
  • kūpināts cauraudzis
  • īsts lauku krējums
  • zaļumi

Pagatavošana:

  1. Jaunos kartupeļus nomizo, novāra un nokāš.
  2. Kūpinātu cauraudzi sagriež mazos gabaliņos un apcep uz pannas.
  3. Cauraudzi kopā ar visiem taukiem pievieno kartupeļiem un samīca.
  4. Bagātīgi pievieno lauku krējumu (apm. 0,5-1 l) un zaļumus (lokus un dilles, ziemā tos var aizstāt ar apceptiem sīpoliņiem). Visu samaisa. 
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti