Biezpiens ar putukrējumu un kliņģerīšu ziedlapiņām - «Īstās latvju saimnieces» receptes

Šoreiz raidījumā saimnieces viesojās pie Valdas Upenieces Saldus novada Nīgrandes pagasta mājās “Ģinas”. Saldā ēdiena godā saimniece cēla biezpienu ar putukrējumu, kas pārliets ar sīrupu un kliņģerīšu ziedlapiņām.

Saldais ēdiens "Saules glāsts"

Sastāvdaļas

  • 300 g biezpiena
  • 100 ml kliņģerīšu sīrupa
  • 1 tējkarote ziedputekšņu
  • 1 ēdamkarote cukura
  • 0,4 l saldā krējuma
  • 100 g cukura
  • smiltsērkšķu sīrups ar šokolādi
  • smiltsērkšķu marmelāde
  • kliņģerīšu ziedlapiņas

Pagatavošana

Biezpienu samīca, lai veidojas viendabīga masa, pieliek cukuru un rūpīgi samaisa.

Kliņģerīšu sīrupā iemaisa ziedputekšņus. Maisa tik ilgi, kamēr ziedputekšņi ir gandrīz izkusuši.

Biezpiena masai pielej sīrupu ar izkausētiem ziedputekšņiem. Lēnām samaisa.

Puto saldo krējumu, pieber cukuru un puto, līdz veidojas stingrs putukrējums. Ēdamkaroti putukrējuma iemaisa biezpiena masā, pārējo sadala porcijās, liek uz šķīvja un pa vidū uzliek biezpiena masu.

Pārlej smiltsērkšķu šokolādes sīrupu un pārkaisa kliņģerīšu ziedlapiņas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Virtuve
Dzīve & Stils
Jaunākie
Interesanti