Kūku kari

Kūku kari

Kūku kari

Kūku kari

Kūku kari

Biezpiena citrona kūka ar rozēm – LTV šova «Kūku kari» dalībnieces Tatjanas Cvetkovas recepte

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Latvijas Televīzijas šova "Kūku kari" dalībniece Tatjana Cvetkova no Aizkraukles novada kūkas sākusi cept pavisam nesen. Pirms pāris gadiem ieejot veikalā un ieraugot grāmatu par kūkām, Tatjana nolēmusi, ka ir jāizmēģina savi spēki kūku cepšanā. Viņa dod priekšroku dabīgām sastāvdaļām un cep kūkas vien tad, kad ir labs noskaņojums. Tatjana "Kūku karu" ekspertiem  – raidījuma "Īstās latvju saimnieces" dalībniecei Ilzei Briedei un maizniekmeistaram Normundam Skauģim – vērtēšanai piedāvāja biezpiena citrona kūku. 

Biezpiena citrona kūka

(precizēts nepieciešamo sastāvdaļu daudzums biskvītam un krēmam)

Sastāvdaļas

Biskvītam

9 olas

250 grami cukura

180 grami miltu

2 tējkarotes vanilīna cukura

 

Biezpiena citrona krēmam

360 grami biezpiena (9%)

700 grami saldā krējuma (33%)

7 ēdamkarotes cukura

2 tējkarotes vanilīna cukura

1 citrona sula

Pēc garšas citrona miziņa

 

Pildījumam izmanto zemeņu un jāņogu sulas marmelādi.

Lai labi garšo!

 

Šovs "Kūku kari" LTV ēterā skatāms trešdienās plkst.19.30. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti