Igo virtuve pārsteidz ar iespaidīgu garšvielu klāstu un cūku pupām, kuras šefpavārs Raimonds Zommers nekautrējas likt lietā. Pamatēdienā top biezenis ar kaņepju sviestā apceptām cūku pupām.
Biezenis ar kaņepju sviestā apceptām cūku pupām
3 personām
Konservētas pupas – 800 g
Cūku pupas – 12 pākstis
Tuncis eļļā – 300 g
Saulē kaltēti tomāti – 3 gab.
Sausā tadžika – 1 ēdamkarote
Kaņepju sviests – 1 ēdamkarote
Maltas bārbeles ogas – 2 tējkarotes
Konservētas sarkanās pupiņas – 200 g
Garšviela "Tom Kha Paste" – 1 tējkarote
Pipari
Pagatavošana
Konservētas pupas ar visu sulu liek blenderī, pievieno saulē kaltātus tomātus un "Tom Kha Paste" garšvielu. Sablenderē un visu ielej katlā, īsi pirms pasniegšanas uzsilda.
Cūku pupas attīra no pākstīm un liek izvārīties 500 ml sālsūdens. Uz karstas pannas rūpīgi izsmērē kaņepju sviestu un apcep izvārītās cūku pupas, apber ar sauso adžiku, pēc garšas pievieno piparus.
Pasniegšana
Uz šķīvja liek piecas ēdamkarotes biezeņa, apber ar ceptām cūku pupām un trīs ēdamkarotēm tunča. Dekorē ar sālātlapām un apber ar maltām bārbeļu ogām.