Supernova

VIŅA un PRAGA II «Tur»

Gatavo dabā

«Gatavo dabā» 2. sērija

«Gatavo dabā» 1. sērija

Biešu maize – «Gatavo dabā!» recepte

LTV1 skatītāji ik otrdienu plkst.19.30 var vērot jaunu raidījumu "Gatavo dabā", kurā ēdiena entuziasts un garšu pētnieks Renārs Purmalis kopā ar kādu, kurš mīl dabu tikpat ļoti, cik viņš pats, dodas dabā, lai izzinātu, izgaršotu un gatavotu.

Pirmajā garšu ekspedīcijā Renārs Purmalis pārgājienā kopā ar piedzīvojumu ekspertu Robertu Līci devās uz Gaujas Nacionālo parku, Kalēja alu, Strīķupi un gatavoja cūkgaļas šašliku, cukīni salātus ar bazilika pesto, biešu un alus maizi.

Biešu maizes recepte

Sastāvdaļas:

  • 800 g miltu
  • 500 g biešu sulas
  • 20 g sausā rauga
  • 15 g sāls
  • 100 g eļļas
  • 10 g cukura

Gatavošana:

  1. Visas sastāvdaļas samaisa un atstāj uz 30 minūtēm raudzēties.
  2. Tad mīklu pārcilā un, izmantojot papildu miltus, saveļ kukulīšus.
  3. Atstāj siltā istabā raudzēties vēl 30-40 minūtes un liek cepties +190 grādu karstā krāsnī uz 20 minūtēm.
  4. Atdzesē uz restēm.
  5. Ņemot līdzi pārgājienā, maizi ietin dvielī un liek somas vai tīkliņa augšā, lai nesaspiestos.

Saistītie raksti
0 komentāri
Pievienot komentāru
Komentēt vari ar kādu no saviem sociālo mediju profiliem
Virtuve
Dzīve & Stils
Jaunākie
Interesanti