Pirmajā garšu ekspedīcijā Renārs Purmalis pārgājienā kopā ar piedzīvojumu ekspertu Robertu Līci devās uz Gaujas Nacionālo parku, Kalēja alu, Strīķupi un gatavoja cūkgaļas šašliku, cukīni salātus ar bazilika pesto, biešu un alus maizi.
Biešu maizes recepte
Sastāvdaļas:
- 800 g miltu
- 500 g biešu sulas
- 20 g sausā rauga
- 15 g sāls
- 100 g eļļas
- 10 g cukura
Gatavošana:
- Visas sastāvdaļas samaisa un atstāj uz 30 minūtēm raudzēties.
- Tad mīklu pārcilā un, izmantojot papildu miltus, saveļ kukulīšus.
- Atstāj siltā istabā raudzēties vēl 30-40 minūtes un liek cepties +190 grādu karstā krāsnī uz 20 minūtēm.
- Atdzesē uz restēm.
- Ņemot līdzi pārgājienā, maizi ietin dvielī un liek somas vai tīkliņa augšā, lai nesaspiestos.