Biešu maize – «Gatavo dabā!» recepte

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem un 1 mēneša.

LTV1 skatītāji ik otrdienu plkst.19.30 var vērot jaunu raidījumu "Gatavo dabā", kurā ēdiena entuziasts un garšu pētnieks Renārs Purmalis kopā ar kādu, kurš mīl dabu tikpat ļoti, cik viņš pats, dodas dabā, lai izzinātu, izgaršotu un gatavotu.

Pirmajā garšu ekspedīcijā Renārs Purmalis pārgājienā kopā ar piedzīvojumu ekspertu Robertu Līci devās uz Gaujas Nacionālo parku, Kalēja alu, Strīķupi un gatavoja cūkgaļas šašliku, cukīni salātus ar bazilika pesto, biešu un alus maizi.

Biešu maizes recepte

Sastāvdaļas:

  • 800 g miltu
  • 500 g biešu sulas
  • 20 g sausā rauga
  • 15 g sāls
  • 100 g eļļas
  • 10 g cukura

Gatavošana:

  1. Visas sastāvdaļas samaisa un atstāj uz 30 minūtēm raudzēties.
  2. Tad mīklu pārcilā un, izmantojot papildu miltus, saveļ kukulīšus.
  3. Atstāj siltā istabā raudzēties vēl 30-40 minūtes un liek cepties +190 grādu karstā krāsnī uz 20 minūtēm.
  4. Atdzesē uz restēm.
  5. Ņemot līdzi pārgājienā, maizi ietin dvielī un liek somas vai tīkliņa augšā, lai nesaspiestos.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti