Es mīlu ēdienu!

«Es mīlu ēdienu» 5. sērija

Es mīlu ēdienu!

Es mīlu ēdienu! 7. sērija

«Es mīlu ēdienu» 6. sērija

Bez glutēna melnās šokolādes un piparmētru tarte - recepte

Interjera jomā strādājošais Krišjānis Majevskis iesaka gatavot melnās šokolādes un piparmētru tarti. To iespējams pagatavot bez cepšanas, un tā ir bez glutēna. Par sevi viņš saka: «Man ir slepens romāns ar ēdienu!». Romāns gan 2016. gadā piedzīvoja pagriezienu jo veselības dēļ Krišjānim nācās no uztura izslēgt glutēnu un laktozi. Bet šis stāsts pazīstams ir daudziem viņa "Es mīlu ēdienu" recepti. 

Sastāvdaļas:

 

  • 120 g mandeļu (vai mandeļu miltu)
  • 125 g saulespuķu sēklu
  • 40 g kokosriekstu skaidiņu
  • 40 g zemesriekstu (smalcinātu vai pusītes)
  • 2 tējkarotes čia sēklu
  • ¼ krūzes kokosriekstu eļļas
  • 160 g dateļu (bez kauliņiem)
  • 250 ml saldā krējuma (bez laktozes)
  • 3 ēdamkarotes piparmētru ekstrakta
  • 240 g melnās šokolādes
  • 40 g bezlaktozes sviesta (auksta, tikko no ledusskapja)
  • 300 g melleņu
  • piparmētru lapas (dekorēšanai)

 

Lieliski saderēs kopā ar: Jacobs Creek Pinot Noir sarkanvīnu

 

Pagatavošana:

  1. Kūku formā ~ 26 cm/dm ieklāj cepamo papīru.
  2. Virtuves kombainā ber mandeles (vai mandeļu miltus), saulespuķu sēklas, kokosriekstu skaidiņas, zemesriekstus un čia sēklas. Visu sablendē līdz smalkai, viendabīgai masai.
  3. Kokosriekstu eļļu izkausē mikroviļņu krāsnī vai katliņā un lej klāt sablendētajai masai. Pievieno dateles, visu samaļ viendabīgā masā, līdz tā ir nedaudz mitra un viegli līp kopā.
  4. Samalto tartes pamatnes masu vienmērīgi kārto kūku formā un ar roku palīdzību izspaida, lai masa pa visu pamatni būtu salipusi kopā. Tad ar karotes palīdzību izspaida masu maksimāli vienmērīgi un stingri, ap malām veidojot mazu valnīti, lai šokolādes masai, ar ko tiks pildīta tarte, būtu, kur aizķerties.
  5. Pāri kūkas formai pārliek pārtikas plēvi un liek saldētavā uz ~ 30 minūtēm, lai pamatne sastingst.
  6. Pagatavo tartes pildījumu. Katliņā lej bezlaktozes saldo krējumu un karsē uz vidējas uguns līdz pirmajam burbulim (neļaujot krējumam sākt vārīties).
  7. Katliņu noņem no plīts virsmas, krējumam pievieno melno šokolādi un ļauj, lai tā izkūst. Ar putojamo slotiņu šokolādi un krējumu maisa, līdz masa kļūst viendabīga, tad pievieno piparmētru ekstraktu un vēlreiz izmaisa. Pievieno bezlaktozes sviestu, lai pārtrauktu karsēšanās efektu un šokolādes un krējuma masa kļūtu maiga un krēmīga. Kārtīgi izmaisa, līdz masā vairs nav neviena kunkulīša un sviests būtu pilnībā izkusis. Atdzesē istabas temperatūrā un lej tartes pamatnē.
  8. Pāri formas malām klāj pārtikas plēvi un liek ledusskapī uz vienu stundu, lai sastingst. Pāri kārto mellenes un piparmētru lapas.
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Virtuve
Dzīve & Stils
Jaunākie
Interesanti