Bērzu sulas želeja. To var pagatavot no ieskābušas sulas

Pavasara neatņemams vēstnesis ir sulu laiks. Kad bērzu sulas dzerts gana daudz, laiks ķerties pie dažādu ēdienu pagatavošanas. Kā no ieskābušas bērzu sulas pagatavot spirdzinošu desertu, stāstīja pavārs Renārs Purmalis.

Nepieciešams:

  • 50 grami rozīņu
  • 300 mililitri (ml) ieskābušas bērzu sulas
  • 10 grami agara pulvera (želatīna aizvietotāja)
  • 15 ml bērzu sulas sīrupa
  • 50 grami brūnā cukura
  • 20 grami grauzdētu mandeļu skaidiņu

Gatavošana:

  1. Katlā vāra ieskābušu bērzu sulu ar rozīnēm.
  2. Tad pieber brūno cukuru un agaru.
  3. To visu pavāra vēl divas minūtes. Lej trauciņos, lai atdziest.
  4. Kad želeja atdzisusi, to pasniedzot, ber pa virsu mandeļu skaidiņas un lej pāri bērzu sulas sīrupu.

Raksts LSM.lv pirmo reizi publicēts 2019. gada 23. aprīlī.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti