Gatavo dabā

«Gatavo dabā» 3. sērija

Gatavo dabā

«Gatavo dabā» 4. sērija

«Gatavo dabā» 4. sērija

Bērzu sulas želeja – «Gatavo dabā!» recepte

Pavasara neatņemams vēstnesis ir sulu laiks. Tad nu šoreiz Renārs Purmalis LTV raidījumā "Gatavo dabā!" devās ciemos pie Linarda Liberta uz Ikšķili, lai uzzinātu ko vairāk par bērzu sulām, to pareizu ieguvi un vislabāko patērēšanas un pārstrādes veidu.

Pēc pastaigas un svaigas bērzu sulas sadzeršanās Renārs savam viesim pagatavoja gardu burgeri ar pašceptu maizi, karamelizētiem sīpoliem un paštaisīta BBQ (barbekjū) mērci, bet desertā – želeju pasniegtu ar bērzu sulas sīrupu.

Bērzu sulas želeja – recepte

Sastāvdaļas:

  • 50 g rozīņu
  • 300 ml ieskābušas bērzu sulas
  • 10 g agar-agar (želatīna aizvietotāja)
  • 15 ml bērzu sulas sīrupa
  • 50 g brūnā cukura
  • 20 g grauzdētu mandeļu skaidiņu

Gatavošana:

  1. Katlā vāra ieskābušu bērzu sulu ar rozīnēm.
  2. Tad pieber brūno cukuru un agar-agar.
  3. To visu pavāra vēl 2 minūtes un lej tauciņos, lai atdziest.
  4. Kad želeja atdzisusi, to pasniedzot, ber pa virsu mandeļu skaidiņas un lej pāri bērzu sulas sīrupu.

Saistītie raksti
0 komentāri
Pievienot komentāru
Komentēt vari ar kādu no saviem sociālo mediju profiliem
Virtuve
Dzīve & Stils
Jaunākie
Interesanti