Nogaršo ar Pieci

Nogaršo ar Pieci. Otrā recepte

Nogaršo ar Pieci

Nogaršo ar Pieci. Ceturtā recepte

Nogaršo ar Pieci. Trešā recepte

Benedikta olas. Trīs minūtes un gatavs!

Ir dažādi varianti, kā pagatavot Benedikta olu – vārītu olu bez čaumalas ar šķidru dzeltenumu. Pavārs Renārs Purmalis Latvijas Radio 5 – "pieci.lv" raidījumā "Nogaršo ar pieci" ieteica veidu, kā Benedikta olu gatavot dziļā pannā vai katlā ar nedaudz ūdens.

Nepieciešams

  • Ola
  • Dziļa panna vai katls
  • Ūdens vārīšanai
  • Putu karote

Pagatavošana

Benedikta olas. Ilustratīvs attēls

Ņem dziļu pannu vai katlu, ielej tik daudz ūdens, lai ola varētu nogrimt. Purmalis ūdeni neiegriež, kā to mēdz darīt, gatavojot Benedikta olu, bet vienkārši lēnām, olas čaumalu pārplēšot pie paša ūdens, to ieslidina ūdenī. Galvenais ir nesteigties. Ūdens temperatūrai jābūt ap 90 grādiem, tam mazliet jāburbuļo – gandrīz jāvārās. Olai jāgatavojas aptuveni 3 minūtes, tad to saudzīgi ar putu karoti var izņemt un pasniegt. Attiecīgā sezonā labi garšos kopā ar sparģeļiem, bet gardi sanāks arī, ja olu liks vienkārši uz grauzdētas maizes šķēles, ko var papildināt ar šķiņķi vai lasi.

 

Piecas garšas

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Svarīgākais šobrīd

Informējam, ka LSM portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Uzzināt vairāk

Pieņemt un turpināt