Rīta Panorāma

Gruzijas vīru folkloras ansamblis "Didgori" viesojas Latvijā

Rīta Panorāma

Telefonintervija ar Ojāru Skudru

Beļģijas jaunā gastronomija – vafeles ar zosu aknām

Beļģijas jaunā gastronomija – vafeles ar zosu aknām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Beļģija ir pazīstama ar ļoti gardām uzkodām, sākot no saldajām vafelēm ar saldējumu līdz frī kartupeļiem. Lai gan daudziem šīs tradicionālās uzkodas vienmēr būs pirmā izvēle, augstās klases “Michelin” pavāri uzskata, ka pienācis laiks kam jaunam. Viņi piedāvā vafeles ar zosu aknām jeb tā saukto “foie gras”.

Pavāri piedāvā tradicionālās beļģu vafeles, bet ne tādas, kādas esat to redzējuši iepriekš. Glaunajā Briseles restorānā tām tiek piešķirta pavisam jauna garša - šī ir sāļā vafele, ko pasniedz ar zosu aknām un pīli. Tā ir viena no daudzajām jaunajām kombinācijām, ko piedāvā restorāns.

Jaunajā piedāvājumā ir arī vafeles ar omāru, liellopa tartaru un sparģeļiem.

Restorāns atrodas vien dažus soļus no Briseles galvenā tūristu iecienītā laukuma. Tāpēc tas ir labi apmeklēts gan vietējo, gan tūristu vidū. Restorāns izveidots, sadarbojoties diviem “Michelin” klases pavāriem un pārtikas industrijas profesionāļiem.

Viņi gan nav pirmie pilsētā, kas piedāvā sāļās vafeles – tādu ir daudz, taču īpašs ir pasniegšanas veids – piedevas tiek liktas uz vafeles, nevis blakus. Arī pašas vafeles recepte ir labi glabāts noslēpums. Sāļās vafeles maksā, sākot no 9 līdz pat 16 eiro.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti