Bekonā ietīta cūkgaļa ar krāsnī ceptām saknēm - «Īstās latvju saimnieces» recepte

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Raidījumā "Īstās latvju saimnieces" 3.sezonā septiņas iznesīgas sievas cīnīsies par labākās namamātes titulu. Raidījuma pirmajā sērijā saimnieces devās pie Ināras Mālkalnes, kura kā pamatēdienu pasniedza bekonā ietītu cūkgaļu ar krāsnī ceptām saknēm.

Galvenais ēdiens - „Gaļas medaljoni dārzeņu laivās”

Sastāvdaļas

  • Cūkgaļas fileja – 1,5 kg
  • Bekons – 300 g
  • Sāls
  • Pipari
  • Olīveļļa
  • Kāļi – 1 kg
  • Sarkanās bietes – 1 kg
  • Kartupeļi – 1 kg
  • Angļu sinepes – 100 g
  • Medus – 100 g

Pagatavošana

Cūkgaļas fileju sagriež medaljonos, katru ietin plānā bekona šķēlītē, pārkaisa sāli un piparus, apcep no abām pusēm un liek čuguna vai keramikas pīlē. Kad visi medaljoni cits pie cita salikti pīlē, tajā ielej nedaudz ūdens un liek cepeškrāsnī. Sautē 10-20 minūtes 180º-200ºC, līdz gaļa kļūst mīksta. Pasniedz ar krāsnī ceptām saknēm un bekonā ietītiem, ar svaigo sieru pildītiem, krāsnī ceptiem šampinjoniem.

Sakņu pagatavošana

Kāļus, sarkanās bietes un kartupeļus sagriež gabaliņos, apviļā angļu sinepju, medus un sāls marinādē, uz kādu brīdi atstāj savilkties, cep cepeškrāsnī uz pannas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti