Galvenais ēdiens - „Gaļas medaljoni dārzeņu laivās”
Sastāvdaļas
- Cūkgaļas fileja – 1,5 kg
- Bekons – 300 g
- Sāls
- Pipari
- Olīveļļa
- Kāļi – 1 kg
- Sarkanās bietes – 1 kg
- Kartupeļi – 1 kg
- Angļu sinepes – 100 g
- Medus – 100 g
Pagatavošana
Cūkgaļas fileju sagriež medaljonos, katru ietin plānā bekona šķēlītē, pārkaisa sāli un piparus, apcep no abām pusēm un liek čuguna vai keramikas pīlē. Kad visi medaljoni cits pie cita salikti pīlē, tajā ielej nedaudz ūdens un liek cepeškrāsnī. Sautē 10-20 minūtes 180º-200ºC, līdz gaļa kļūst mīksta. Pasniedz ar krāsnī ceptām saknēm un bekonā ietītiem, ar svaigo sieru pildītiem, krāsnī ceptiem šampinjoniem.
Sakņu pagatavošana
Kāļus, sarkanās bietes un kartupeļus sagriež gabaliņos, apviļā angļu sinepju, medus un sāls marinādē, uz kādu brīdi atstāj savilkties, cep cepeškrāsnī uz pannas.