Renārs paviesojās gan jaunatvērtajā tējas namiņā, gan Daces dzimtas mājās, kur piedzīvoja maģisku tējas rituālu. Vēlāk ēdiena entuziasts bedrē kūpināja gardu cūkgaļu ar sēnēm un gatavoja riekstu krēmu ar ceptiem banāniem.
Bedrē kūpināta cūkgaļas fileja ar savojas kāpostu un brūnajiem šampinjoniem – recepte
Sastāvdaļas:
- 1 cūkgaļas fileja
- 1/4 galviņas savojas kāposta
- 8 brūnie šampinjoni
- 50 ml rabarberu sīrupa
- 50 g smalki sakapāta bekona
- 150 g rabarberu
- 10 g ozolkoka skaidas kūpināšanai
Gatavošana:
- Sagatavo bedri kūpināšanai – izrok aptuveni 30 cm dziļu, 30 cm platu un 50 cm garu bedri. Bedres sānos iedur zaru iesmus, kas kalpos kā restīte gaļai.
- Cūkgaļu sagriež lielos gabalos, apcep uz pannas un liek bedrē kūpināties. Blakus gaļai kūpināties liek arī sēnes, rabarberu un kāpostu, kas sagriezts palielos gabalos.
- Bedres apakšā samet pāris karstas ogles un pa virsu oglēm uzber skaidas. Bedri pārklāj ar egļu un priežu zariem. Visu atstāj kūpināties uz 40-60 minūtēm. Vēlams pieskatīt, lai nesadeg vai arī ogles nenodziest.
- Pirms servēšanas gatavo mērci – apcep bekonu un pielej rabarberu sīrupu, tā izveidojoties smeķīgi saldai mērcei, kas lieliski iet kopā ar fileju.
- Visu servē uz šķīvja un pārlej ar mērci.