Bazilika pesto «Īsto latvju saimnieču» gaumē

Bazilika pesto kļuvis par iecienītu uzkodu sastāvdaļu ar daudzu Latvijas saimnieču virtuvē. Raidījuma “Īstās latvju saimnieces” dalībniece Gunita Štorha no Kuldīgas puses pesto gatavošanai izvēlas Indijas riekstus un pasniedz to ar karamelizētiem, svilinātiem ķiršu tomātiņiem. Izmēģini viņas recepti!

Gunita Štorha saimnieko Kuldīgas novada saimniecībā “Mazsālijas”, kas atrodas ainaviskā vietā – Sprincupes savienoto Mazsālijas dzirnavdīķu krastos senajās vācu barona fon Hāna dzirnavās. Tās ir pārtapušas par atpūtas vietu pilsētniekiem, kuriem Gunita gatavo maltītes un piedāvā izgaršot lauku labumus no pašu saimniecības. Rūpēties par viesiem Gunitai palīdz mamma Aina un vīrs Gunārs, kura pārraudzībā ir briežu dārzs un foreļu baseini. Gunitas kaislība ir truši un vistas.

Gunita Štorha

Bazilika pesto

Nepieciešams

  • 200 g bazilika
  • 100 g Indijas riekstu
  • 100 g Parmas siera
  • 1 daiviņa ķiploka
  • ½ citrona
  • 100 ml olīveļļas

Pagatavošana

Bazilika lapiņas sablendē, līdz veidojas viendabīga masa. Pievieno mazliet apceptus Indijas riekstus. Turpina blendēt un lēnām lej klāt olīveļļu. Pievieno citrona sulu, sasmalcinātu ķiploku un sarīvētu Parmas sieru. Visu sablendē. Ja nepieciešams, var pievienot nedaudz sāls. Gatavo masu liek ledusskapī. Pasniedz ar karamelizētiem, svilinātiem ķiršu tomātiņiem.

Uzkodas “Īsto latvju saimnieču” gaumē.
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Vairāk

Vairāk

Interesanti

Informējam, ka LSM portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Uzzināt vairāk

Pieņemt un turpināt