Bazilika pesto kļuvis par iecienītu uzkodu sastāvdaļu ar daudzu Latvijas saimnieču virtuvē. Raidījuma “Īstās latvju saimnieces” dalībniece Gunita Štorha no Kuldīgas puses pesto gatavošanai izvēlas Indijas riekstus un pasniedz to ar karamelizētiem, svilinātiem ķiršu tomātiņiem. Izmēģini viņas recepti!
Gunita Štorha saimnieko Kuldīgas novada saimniecībā “Mazsālijas”, kas atrodas ainaviskā vietā – Sprincupes savienoto Mazsālijas dzirnavdīķu krastos senajās vācu barona fon Hāna dzirnavās. Tās ir pārtapušas par atpūtas vietu pilsētniekiem, kuriem Gunita gatavo maltītes un piedāvā izgaršot lauku labumus no pašu saimniecības. Rūpēties par viesiem Gunitai palīdz mamma Aina un vīrs Gunārs, kura pārraudzībā ir briežu dārzs un foreļu baseini. Gunitas kaislība ir truši un vistas.
Bazilika pesto
Nepieciešams
200 g bazilika
100 g Indijas riekstu
100 g Parmas siera
1 daiviņa ķiploka
½ citrona
100 ml olīveļļas
Pagatavošana
Bazilika lapiņas sablendē, līdz veidojas viendabīga masa. Pievieno mazliet apceptus Indijas riekstus. Turpina blendēt un lēnām lej klāt olīveļļu. Pievieno citrona sulu, sasmalcinātu ķiploku un sarīvētu Parmas sieru. Visu sablendē. Ja nepieciešams, var pievienot nedaudz sāls. Gatavo masu liek ledusskapī. Pasniedz ar karamelizētiem, svilinātiem ķiršu tomātiņiem.
Kļūda rakstā?
Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!
Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!