Sadaļas Sadaļas

Iekodies Vidzemē

«Iekodies Vidzemē». 3. sērija

Iekodies Vidzemē

«Iekodies Vidzemē». 4. sērija

Iekodies Vidzemē

Baumaņu Kārļa ugunskurā ceptās reņģes jeb viltotās šprotes. «Iekodies Vidzemē» recepte

"Iekodies Vidzemē" garšas ekspedīcijā dodas pie saimnieces Limbažu pusē. Zemnieku saimniecības “Virbotnes” saimniece Modra Puisīte māca cept reņģes ugunskurā. 

Nepieciešams

  • 1 kg attīrītu reņģu
  • milti
  • sāls
  • augu eļļa
  • 1 liels sīpols
  • dilles
  • maurloki

Pagatavošana:

Miltus sajauc ar sāli. Sāli liek pēc garšas, bet dāsni. 

Uz ugunskura sakarsē pannu. Uz pannas lej eļļu tik daudz, lai nosegta pannas apakša. Kad eļļa jau čurkst, pa kārtām apcep reņģes līdz tās zeltainas. Svarīgi necept visas uzreiz, lai katra zivtiņa ir zeltaina no abām pusēm. 

Sīpolu sagriež gredzenos un apcep tai pašā pannā, kurā cepa zivis. 

Pīlē kārto kārtās – reņģes (liek pamīšus galviņa, astīte, galviņa, astīte...), sīpolus, reņģes, sīpolus... kad viss sakārtots, bagātīgi pārlej ar eļļu. Virsū kārto dilles un maurlokus, maurloku ziedus smaržai. 

Liek pīli ugunskurā (vai cepeškrāsnī), apber ar oglēm un cep 20 minūtes. Reņģēm galvenais ir vienmērīgi izsildīties, cepšanas laiks atkarīgs no uguns karstuma.

Rupjmaizes kārtojums ar kazas piena saldo krējumu
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Jaunākie
Interesanti

Informējam, ka LSM portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Uzzināt vairāk

Pieņemt un turpināt