Baraviku krēms ar rupjmaizi
4 personām
Sastāvdaļas
- Kaltētas baravikas - 200g
- Piens - 500g
- Saldais krējums - 100g
- Rupjmaize - 4 šķēles
- Marinētas sēnes (baravikas) - 250g
- Bazilika eļļa - 1 ēdamkarote
- Citrons - 1gb.
- Olas - 8gb.
- Sezama eļļa
- Citronpipari
- Pētersīlis
- Sāls
Pagatavošana
Bļodiņā liek kaltētas baravikas, kuras aplej ar pienu un saldo krējumu, atstājot 40 minūtes uzbriest.
Nolej pienu un saldo krējumu atsevišķā traukā, bet baravikas sagriež sīkos gabaliņos. Kad baravikas sagrieztas, gabaliņus ieliek atpakaļ pie piena un saldā krējuma, pievienojot sāli un 8 olu dzeltenumus. Visu rūpīgi saputo. Masu salej trauciņos, liek krāsnī uz 80 grādiem, atstājot uz vienu stundu.
Marinētās sēnes (baravikas) kārtīgi nokāš, sagriež vienādos kubiņos un liek traukā, pievienojot sakapātu pētersīli, kā arī pievieno citronpiparus, sāli un bazilika eļļu.
Uz pannas apcep sīki sadrupinātu rupjmaizi, pievienojot sezama eļļu, un uzrīvē citrona mizu. Kad rupjmaize apcepusies, to liek traukā ar salveti, lai maksimāli atbrīvotos no eļļas.
Pasniegšana
Atdzesētam baraviku krēmam liek virsū vienu tējkaroti marinēto sēņu ar pētersīļiem un uzber vienu ēdamkaroti apceptās rupjmaizes.