Baravikas ar griķiem un kokospiena mērci

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Savulaik kļūstot par pavāru, Edgars Sanders saprata, ka vairs nevēlas ēst gaļu, pienu un olas. Ikdienā viņš gatavo ēdienus, kur gaļa nemaz neprasoties. Viens no tādiem ir sēņu laikam ideāli piemērotā maltīte - griķi ar baravikām un velutē mērci, kuras gatavošanas noslēpumus Sanders atklāja Latvijas Televīzijas raidījumā "Es mīlu ēdienu".

 

Sastāvdaļas

(no šāda produktu daudzuma sanāks 2-4 porcijas)

  • 200 g zaļo griķu
  • 200 g baraviku
  • 300 g konservētu zaļo zirnīšu
  • Buntīte diļļu
  • Sāls, pipari, rafinēta kokosriekstu eļļa

Velutē mērce:

  • 2 vidēja lieluma sīpoli
  • 3 ķiploka daiviņas
  • 6 timiāna zariņi
  • 250 g šampinjonu
  • 400 ml kokospiena (viena kārbiņa)
  • 100 ml  ūdens
  • Sula no 1/2 citrona
  • Sāls, pipari, olīveļļa

Pagatavošana

Sākumā gatavo mērci. Sagriež sīpolus un šampinjonus palielos gabalos. Ķiplokus vienkārši saspiež un liek visu nelielā katliņā sautēties uz vidējas uguns. Ber klāt nedaudz sāli, piparus un visus timiāna zariņus.

Sautē 5–10 minūtes un tad lej klāt kokospienu un ūdeni. Vāra visu uz lēnas uguns 30 minūtes. Ik pa laikam pagaršo un pievieno vēl sāli vai piparus pēc garšas.

Pēc 30 minūtēm nokāš sēnes caur sietu, saglabājot šķidrumu. Paspiež sēnes ar karoti, lai izspiestu pēc iespējas vairāk šķidruma (pārpalikušie šampinjoni nav jāmet ārā, tos var izmantot vēlāk kādā zupā). Iespiež nedaudz citrona sulas.

Pa to laiku vāra griķus, kā norādīts uz iepakojuma. Sagriež baravikas smalkākos gabalos un sakapā dilles.

Uzkarsē pannu uz lielas uguns. Lej pannā nedaudz kokosriekstu eļļas un liek iekšā baravikas. Ber klāt sāli, piparus un cep, līdz tās kļūst zeltaini brūnas.

Griķos iecilā zaļos zirnīšus, dilles un ceptas baravikas. Pievieno sāli un piparus pēc nepieciešamības.

Liek šķīvjos un lej klāt sēņu mērci.

 

Recepte LSM.lv pirmo reizi publicēta 2016. gada 26. oktobrī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti