Balto pupiņu un šokolādes krēms «Īsto latvju saimnieču» gaumē

Pākšaugu audzētāja, raidījuma “Īstās latvju saimnieces” dalībniece Rūta Beirote zina, ka pupiņas noder ne tikai sāļiem ēdieniem vien. No baltajām pupiņām un šokolādes var pagatavot lielisku saldēdienu, kas būs ne tikai pasakaini gards, bet ar arī vērtīgām uzturvielām bagāts.

Rūta Beirote darba dzīvi dala starp biroju Rīgā un zemnieku saimniecību “Zutiņi”, kas atrodas dzimtas mājās “Lejnieki” Krimuldas pagastā. “Zutiņi” ir ģimenes saimniecība, kurā audzē dažādus kultūraugus – sākot ar graudaugiem un pupām, beidzot ar tomātiem un ziediem. Rūta ir dvīņu Rainas un Regnāra mamma, abi ar vīru Raivi bieži vien ikdienas gaitās dodas katrs uz sava dzelzs rumaka jeb motocikla.

Rūta Beirote

Balto pupiņu un šokolādes krēms

Nepieciešams

(~ 4 personām)

  • 300 g lielo balto pupu
  • ½ šokolādes tāfelītes
  • 250 g saldā krējuma

Pagatavošana

Ūdens peldē izkausē šokolādi, pievieno saldo krējumu un samaisa. Pievieno iepriekš izvārītas un atdzesētas pupiņas. Sablendē. Ja masa par biezu, var pievienot vēl saldo krējumu vai ūdeni. Masu izberž caur sietiņu, lai iegūtu viendabīgu krēmu un izvairītos no pupu gabaliņiem vai miziņām. Pasniedz ar vaniļas mērci. Dekorē ar vasaras ogām.

Atcerieties! Īsta saimniece virtuvē nevis akli aizraujas ar svēršanu un mērīšanu, bet liek lietā savu mēli, pielāgojot garšu, smaržu un konsistenci savai gaumei.

Balto pupiņu un šokolādes krēms «Īsto latvju saimnieču» gaumē
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Vairāk

Vairāk

Interesanti

Informējam, ka LSM portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Uzzināt vairāk

Pieņemt un turpināt