Baltkrievu vinegrets - «Īstās Latvijas saimnieces» recepte

LTV raidījuma “Īstās Latvijas saimnieces” viesojas Jelgavā pie baltkrievu saimnieces Jeļenas Grīsles, kura cienā ar vinegretu, kartupeļu pankūkām un ābolu pīrāgu.

Jeļena Grīsle – baltkrieviete

Jeļena ir viena no aktīvākajām Jelgavas sievietēm. Viņa strādā Jelgavas Jauniešu centrā, kas, Jeļenas vārdiem runājot, ir tilts starp jauniešiem un pilsētas administrāciju.

Brīvajā laikā darbojas Jelgavas baltkrievu biedrībā „Ļanok”, kuras dibinātāja un priekšsēdētāja viņa ir, un dzied biedrības pašdarbības kolektīvā „Ļanok”.

Vēl viņa pamanās atlicināt laiku dārza darbiem. Visu, ko vien var, audzē pati un sagatavo ziemai – spiež sulas, vāra ievārījumus, marinē un skābē.

Viņa saimniecēm sagatavojusi īstu pārsteigumu pašā Jelgavas sirdī un arī lieliskus baltkrievu ēdienus.

Ne zivs, ne gaļa

Sastāvdaļas:

  • Sarkanās bietes
  • Sālīti gurķi
  • Kartupeļi
  • Skābēti kāposti
  • Sāls
  • Melnie pipari
  • Olīveļļa

Pagatavošana:

Tvaicētas sarkanās bietes, sālītus gurķus un vārītus, atdzesētus kartupeļus sagriež mazos kubiņos, pievieno skābētus kāpostus un samaisa. Pieber sāli, piparus un olīveļļu un vēlreiz rūpīgi samaisa.

Skatītāju iemīļotais LTV raidījums “Īstās latvju saimnieces”, sākot jauno sezonu, piedzīvo pārmaiņas. Šoreiz visas dalībnieces ir cittautietes un viesošanās notiek lībiešu, baltkrievu, poļu, tatāru, lietuviešu un krievu stilā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Virtuve
Dzīve & Stils
Jaunākie
Interesanti