Baltkrievu draņiki jeb kartupeļu pankūkas - «Īstās Latvijas saimnieces» recepte

LTV raidījuma “Īstās Latvijas saimnieces” viesojas Jelgavā pie baltkrievu saimnieces Jeļenas Grīsles, kura cienā ar vinegretu, kartupeļu pankūkām un ābolu pīrāgu.

Jeļena Grīsle – baltkrieviete

Jeļena ir viena no aktīvākajām Jelgavas sievietēm. Viņa strādā Jelgavas Jauniešu centrā, kas, Jeļenas vārdiem runājot, ir tilts starp jauniešiem un pilsētas administrāciju.

Brīvajā laikā darbojas Jelgavas baltkrievu biedrībā „Ļanok”, kuras dibinātāja un priekšsēdētāja viņa ir, un dzied biedrības pašdarbības kolektīvā „Ļanok”.

Vēl viņa pamanās atlicināt laiku dārza darbiem. Visu, ko vien var, audzē pati un sagatavo ziemai – spiež sulas, vāra ievārījumus, marinē un skābē.

Viņa saimniecēm sagatavojusi īstu pārsteigumu pašā Jelgavas sirdī un arī lieliskus baltkrievu ēdienus.

Šeit mēs arī paliksim

Sastāvdaļas:

  • Kartupeļi
  • Olas
  • Sāls
  • Melnie pipari
  • Garšvielas

Pagatavošana:

Kartupeļus nomazgā, nomizo un sarīvē uz smalkās rīves. Nolej lieko šķidrumu, bet ne visu, jo masai nav jābūt pilnīgi sausai. Pievieno sakultas olas un samaisa. Pieber sāli, piparus un garšvielas.

Ar kausiņu lej uz sakarsētas pannas un cep mazas pankūciņas.

Skatītāju iemīļotais LTV raidījums “Īstās latvju saimnieces”, sākot jauno sezonu, piedzīvo pārmaiņas. Šoreiz visas dalībnieces ir cittautietes un viesošanās notiek lībiešu, baltkrievu, poļu, tatāru, lietuviešu un krievu stilā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Virtuve
Dzīve & Stils
Jaunākie
Interesanti